Női foci

2017.09.26. 20:28

Zalában készül az U19-es magyar női labdarúgó-válogatott

Pár év eltelt, hogy ismét válogatott mérkőzést játszottak Andráshidán. Kedden Magyarország U19-es női labdarúgó-válogatottja Szlovénia hasonló korú együttesével vívott felkészülési mérkőzést, amit a vendégek nyertek meg 1-0-ra.

Kerkai Attila

Fotó: Katona Tibor

Magyarország–Szlovénia 0-1 (0-1)

 

Andráshida, 100 néző. Jv.: Tolnay (Rózsás, Péntek Zs.).

Magyarország: Barti – Fél P., Kovács L., Csigi, Fél A. – Pupos (Böcskei, 46.), Csiki (Bodnár, 73.) – Králik (Kerekes, 70.), Oláh, Vasas (Anda, 70.) – Dorner. Szövetségi edző: Turtóczki Sándor.

Gólszerző: Bratusa.

A közelgő Európa-bajnoki selejtezőkre készül mindkét válogatott, a mieink egy múlt heti, ausztriai torna után játszanak újabb mérkőzéseket Szlovéniával. Együttesünk Gosztolán verte fel főhadiszállását, kedden Andráshidán találkoztak, csütörtökön pedig Szlovéniába utazik Turtóczki Sándor együttese.

Fotós: Katona Tibor

Andráshidán jól kezdtek a mieink, hiszen a 9. percben Oláh gólhelyzetbe került, és fejese csaknem utat is talált a vendégek kapujába, de a labda mellé ment. Kár volt érte, mert alapjában megváltoztathatta volna ez a találat a mérkőzés későbbi menetét. Inkább mezőnyjáték zajlott a pályán. A magyar kaput egy zalaegerszegi ifjú hölgy, Barti Luca védte, aki a ZTE FC és a Nagykutas csapataiban játszott korábban, jelenleg a Kóka FNLA együttesének a tagja. Ő sem tehetett róla, hogy a 45. percben a szlovének egy átlövésből nagyon szép gólt lőttek a csapatkapitány Urska Bratusa révén.

Később kiderült, ez a találat volt az egyetlen a találkozón, s hiába dolgozott ki a hajrában számos gólhelyzetet a magyar együttes, nem sikerült az egyenlítés, pedig ez benne volt a mieink futballjában.

U19-es együttesünk tehát kikapott, s mint Turtóczki Sándor szövetségi edző elmondta, ennél többet várt volna csapatától, hiszen véleménye szerint előbbre tartanak annál, mint amit most mutattak. Főleg annak fényében, hogy a múlt héten Ausztriában vettek részt egy hármas tornán, amin kikaptak ugyan minimális különbséggel a házigazdáktól és Írországtól is, de ezek erősebb csapatok náluk és a szlovénoknál is.

A magyar csapat a pár hét múlva esedékes, Bükön rendezendő Eb-selejtezőre készül, s ott szeretne jó eredményt elérni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában