Sport

2017.09.23. 12:49

Versenyfutás a cserszegi dombokon

Dimbes-dombos tájakon futott az a közel háromszáz sportoló, aki nevezett az immár második alkalommal megrendezett Cserszegtomajfutásra.

Keszey Ágnes

Fotó: Keszey Ágnes

A hatod-harmad és félmaratont egyéni versenyzők és váltócsapatok teljesítették.

– Hét kilométeres egy kör, a pályában 150 méter szintemelkedés van. A futóknak ez egy közepesen nehéz pálya. A hét kilométeres távon tíz éves körüli indulóink is voltak, a legidősebb versenyzőnk pedig hatvan év feletti – mondta el Juhász Péter, a szervező egyesület képviselője.

Fotós: Keszey Ágnes

A szombati versenyen gyerekfutamokat is indítottak, három távon. A versenyt több mint hetven önkéntes szervező, segítő és polgárőr segítette.

 

A mezőnyt Bartha Gábor polgármester indította el, hiszen az önkormányzat is támogatta a futóverseny megrendezését.

Fotós: Keszey Ágnes

A településvezető lapunknak szólt egy másik megmérettetésről is: a Vadlán Ultra Trail terepfutóversenyt október első szombatján rendezi meg a Cserszegtomajfutás egyesület. Ez egy 108 kilométeres verseny lesz, melyen 50 kilométeres szakaszt is lehet teljesíteni – mindkét távon egyéniben és váltóban. Az útvonal 12 kistelepülésen halad majd át.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában