ZTE NKK

2017.10.22. 19:38

A végjátékban Koizar büntetőivel nyert a hazai csapat

A női kosárlabda élvonalban, az ötödik forduló rangadóján a tabellaszomszéd PEAC Pécs együttesét fogadta a ZTE NKK. A zalai lányok megdolgoztak a sikerért és továbbra is veretlenek hazai pályán.

Jóna István

ZTE NKK- PEAC Pécs 60-56 (18-18, 14-18, 20-5, 8-15)

Zalaegerszeg, 300 néző, Jv Boros, Kulcsár, Csabai –Kaskötő (Szabadvári)

ZTE NKK: Koizar 20, Kovács 2, Jeffery 10, Hegedüs-Őri 2, Parker 8, csere: Pavel 14, Gorjanácz 3/3, Gáspár-Szalay 1, edző: Gáspár Dávid

PEAC Pécs:Mandic 8/6, Raksányi 18/6, Szücs L.-, Vucurovic 12, Imovbioh 6, csere:Robertson 7/3, Demeter-, Licskai 5, edző: Gabriel Carrasco

Kovács tempójával a hazaiak kezdték meg a pontgyártás, majd Vucurovic és Raksányi pontjaival fordított a vendégcsapat. A zalaiak szorítottak a védekezésükön és Koizar pontjaival sikerült fordítaniuk. A negyed felétől felváltva vezettek a csapatok. A 7. percben Pavel dobhatott büntetőket, amiből csak egyet értékesített, viszont a labdát sikerült megszerezni a ZTE NKK-nak és Pavel egy 2+1-es akcióval jutatta kétpontos előnyhöz csapatát (18-16).

A negyed végén Raksányi még szerzett egy közelit, döntetlenre hozva a negyedet csapatának. A második játékrész egy remek Koizar betöressél kezdődött, majd Raksányi pillanatokkal folytatódott. A rutinos irányító egymaga vitte hátán a csapatát (20-24). A 13. perc elején Jeffery remek egyéni akciójának tapsolhatott a közönség, de az amerikai lánynak nem igazán ment ebben az időszakban a játék. A 16. percben Koizar büntetőzhetett Raksányi sportszerűtlen hibáját követően és pontjaival utolérte ellenfelét a ZTE NKK, de Robertson hármasával újra a vendégek voltak előnyben. A hajrában Mandic lendítette tovább a vendégek szekerét, előbb egy duplával, majd egy utolsó másodperces, vitatható hárompontossal, amit Gáspár Dávid videó bírózásra kért. Végül hosszú tanácskozás után a kosár jó mellett döntöttek az asztalnál, így a félidőben négy pontos hátrányban voltak a zalaiak (32-36).

A harmadik negyedet nagy akarással kezdte Gáspár Dávid együttese és Parker, valamint Koizar pontjaival átvették a vezetést (37-36). A 25. percben Parker növelte a zalai előnyt, de Mandic hármasával, ami az első vendég kosár volt a negyedben 39-39-re módosult az eredmény. A folytatásban remek ritmust kaptak el a hazaiak és Gorjanácz hármasával már 11 ponttal vezettek (52-41). A negyedben mindössze öt pontot engedtek a pécsieknek. A záró negyedben fordult a kocka, a vendégek 10-1-et rohantak öt perc alatt és visszajöttek a mérkőzésbe.

A 38. percben egy pontos hazai előnynél Jeffery fülelt le egy átadást és szerzett nagyon fontos kosarat (57-54). Igazi egylabdás meccsé csúcsosodott a végjáték. Vucurovic közelijével ismét ott loholt a ZTE NKK nyakán a PEAC. Az utolsó percen belül is volt tartása a hazaiaknak és a mérkőzés legjobbjának Koizarnak a büntetőivel végül 60-56-ra nyertek.

Gáspár Dávid:- Igazán megdolgoztak a lányok a sikerért. A harmadik negyedben sikerült tíz pont feletti előnyt kiharcolnunk, de a negyedikben hagytuk visszajönni a PEAC-ot. A végjátékban hideg fejjel tudtunk jó döntéseket hozni és ez döntőnek bizonyult. Gratulálok a lányoknak!

Gabriel Carrasco:- Egylabdás mérkőzésen a szerencsésebb csapat örülhet a végén. Ezek ma nem mi voltunk. A palánkok alatt nem voltunk elég harcosak és egy negyedet engedtünk az ellenfelünknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában