ZTE FC

2018.01.17. 20:01

A védő már Egerszegen edz és a Balmazújvárostól érkező Kovács Ádám is

Szerdán alig, hogy bejelentették a Balmazújvárosból érkező Kovács Ádám leigazolását, egy órán belül újabb labdarúgó érkezése látott napvilágot a ZTE FC-nél. A kék-fehérek kivásárolták a Haladás együttesétől a válogatottban is bemutatkozott Devecseri Szilárdot!

Kerkai Attila

Devecseri Szilárd (jobbról) a Haladás mezében, aki most Egerszegre költözik Fotó: Unger Tamás

A 28 éves Devecseri átigazolása hosszas tárgyalássorozat végén született meg – mondta el a klub honlapjának Ágoston Zoltán klubigazgató. A válogatott védőt a ZTE FC kivásárolta a Haladásnál élő szerződéséből, a tranzakcióra Végh Gábor többségi tulajdonos jelentős plusz forrást biztosított a klub költségvetéséhez, ez tette lehetővé a játékos megszerezését. A labdarúgó tavaly alapembere volt a Mezőkövesdnek és a Haladásnak is, a 2017/2018-as szezonban kevesebb játéklehetőséghez jutott Szombathelyen. A 28 éves válogatott védő, aki 2020. június 30-ig írt alá a ZTE FC-hez, már szerdán bekapcsolódott a munkába – közölte a ZTE FC saját honlapján.

A hír kézhezvétele után természetesen megkerestük Ágoston Zoltánt, hogy a részletekről is tájékozódjunk. Devecseri Szilárd háromszoros válogatott labdarúgó, 28 éves, nem mindenki vált az élvonalból ennyi idősen az NB II-be...

Devecseri Szilárd (jobbról) a Haladás mezében, aki most Egerszegre költözik Fotó: Unger Tamás

- Tudtuk, hogy a Haladásnál kevesebbet számoltak vele, hiszen az ősz végén érkezett új vezetőedző már nem adott annyi játékpercet neki – mondta Ágoston Zoltán. – Ő viszont játszani akar, így került a látókörünkbe és sikerült végül megállapodni.

Azt is megkérdeztük: van-e olyan opció, hogy a ZTE-nek a szerződés lejárta előtt bizonyos helyzetben el kell engedni a labdarúgót. Hallottunk már arról (így edzők esetében is), hogy magasabb osztályú megkeresés esetén automatikusan érvénytelenné válik a korábbi megállapodás.

- Ilyen opció nincs, csak ami a futball velejárója, és ez mindenkire igaz: jó játék és megfelelő ajánlat esetén – ha van kérő és ha meg tudnak a klubok egyezni – a szerződés lejárta előtt kivásárolhatnak bárkit – válaszolta Ágoston Zoltán.

A ZTE FC is ezt tette most Devecseri esetében, de vajon lehet-e tudni, mennyi volt a védő ára?

- Éppen most egyeztünk meg a játékossal, valamint a Haladással. A szerződés szövegezése ezután történik, így felelőtlenség lenne most bármilyen összeget mondani, hiszen az is szerepelhet a konkrét megállapodásban, hogy harmadik fél számára a vételárat nem hozzuk nyilvánosságra – mondta Ágoston Zoltán.

A mértékadó Transfermarkt futballadatbankban Devecseri neve mellett jelenlegi értékeként 175 ezer eurót tüntet fel, ám ez csupán irányadó érték. Devecseri szerződése idén nyáron járt volna le a Haladással, s például ez is közrejátszik mindig egy-egy játékos vételárában, amiben a klubok megegyeznek

A védő érkezésének bejelentése előtt egy másik játékos leigazolását is nyilvánosságra hozta a ZTE FC NB II-es labdarúgócsapata. A kék-fehérek megállapodtak a 26 éves Kovács Ádámmal, aki az NB I-es Balmazújvárostól érkezik. A támadó korábban a DVSC, a Vasas, a Győr, a Nyíregyháza és a Sopron csapataiban is játszott. A mostani szezonban az NB I-es Balmazújvárosban hatszor volt kezdő és hétszer kapott szerepet csereként. A téli átigazolás során a ZTE FC a két játékos mellett eddig a kapus Kovács Zoltán (Újpest), a középpályás Hudák Martin (Puskás Akadémia) és a kölcsönbe érkező Fodor Ákos (Kisvárda) érkezését jelentette be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában