Férfi kosárlabda

2018.03.17. 20:51

Vaughn volt a nyerőember: győzött a ZTE KK

Szombaton este a Zalakerámia-ZTE KK NB I A-csoportos férfi kosárlabda csapata az alsó régióban tanyázó Sopront fogadta. Az esélyek a hazaiak mellett szóltak, de a vártnál nehezebb mérkőzésen született meg az egerszegi siker.

Kerkai Attila

Zalakerámia-ZTE KK – Sopron KC  96-86 (27-22, 20-17, 23-27, 26-20)

Zalaegerszeg, 1800 néző. Jv.: Kapitány, Farkas, Kovács N.

ZTE KK: Kinney 16, Vaughn 20/3, Benke 16/3, Szabó Zs. 8/3, Radic 21/3. Csere: Mikovic 7/3, Horváth Á. 5, Mohácsi 3/3.   Vezetőedző: Bencze Tamás.

Sopron: Parker 18/3, Mészáros 7/3, El-Amin 8, Henderson 20/3, Watkins 17. Csere: Tóth G. 8, Takács N. 6, Duvnjak 2.  Vezetőedző: Sabáli Balázs.

Jól kezdett az ZTE KK

Ez gyors volt… Mármint Sabáli Balázs időkérése, hiszen a Sopron vezetőedzőjének már két perc után időt kellett kérnie. Csapata játéka ebben a rövid időben is hibát hibára halmozott, amit a ZTE KK könyörtelenül büntetett (11-2), a hazaiak tehát megfogták a meccs elejét. Radic a palánk alatt nagyon jól megjátszhatónak bizonyult, de összeségében is azt lehetett megállapítani: a ZTE KK  semmit sem kíván a véletlenre bízni. Megvoltak a labdaszerzések és ezekből a gyors leindítások, ám idővel összekapta magát a Sopron és a 7. percben már Bencze Tamás, a hazaiak mesetere kért időt (23-15). Nem volt már annyira könnyű dolga a zalaiaknak, mint a találkozó  első perceiben, a második negyed első perceiben pedig megérkezett a ZTE KK nyakára a Sopron (27-25). Mohácsi hármasa jött jókor csapatának, majd nem sokkal később a ZTE KK csapatkapitányát véleményes körülmények között akadályozták meg a pontszerzésben, ám Mohácsi van annyira  intelligens játékos, hogy egy pillantással túllépjen ezen… Egyébként szerintünk vitatkozhatott volna, ahogy Benke is, amikor közeli kosaránál  talán járt volna még egy büntető is, de a ZTE KK vezetett (36-29), s inkább a játékkal foglalkozott. A sopronikanál El-Amin a 16. percben szerezte meg első pontjait, akit nem sokkal később  Benke sapkázott le igencsak látványosan. Túl nagy különbséggel nem vezetett ugyan a házigazda, de összességében kézben tartotta a találkozó irányítását  az első félidőben.

A szünet egyébként videózással kezdődött, hiszen Watkins kosara véleményes volt, hogy még időben esett-e, végül az a döntés született, hogy nem.

Szoros végjáték

A második húsz perc pedig kihagyott hazai lehetőséggel indult, a Sopron pedig 47-44-re feljött. Ezúttal  – joggal – hazai időkérés következett, de nem igazán sikerült rendezni a sorokat.  Kinney labdát vesztett, majd aztán egy duplával javított, de nem állt össze a  játéka és a 25. percben Mészáros  kosara már a soproni  előnyt jelentett (52-53).  A ZTE KK ugyan visszavette az előnyt (58-53), ám a vendégek nem szakadtak le. Mikovic hármasa nagy ovációt okozott a hazai táborban, de már minden egyes  pontért nagyon meg kellett küzdenie  az egerszegieknek. A vendégek részéről Henderson nagyon belejött, lepattanókat szedett és rendkívül harcosnak bizonyult minden helyzetben. Megkockáztatjuk, nélküle nem tudta volna ennyire szorosan tartani magát a Sopron (70-66). Az utolsó negyed Vaughn és Mikovic  kosaraival indult, a ZTE KK ismét tíz pont körülire növelte előnyét (77-68), de a meccsnek  nem volt vége. Kinney olyan ziccert hibázott el, amit szinte nem is lehet elrontani… Hazai oldalon Vaughn rámenőssége mentett a helyzeten, így nem tudott megint az egyenlítés  közelébe jutni a Sopron (80-72), nem úgy a találkozó végén. Mikovic vesztett labdát, Radic hagyott ki közelit, utóbbi játékos azzal korrigált, hogy javított és lepattanót is szerzett (85-80), de a sikerben Vaughn egyik utolsó másodperces triplája volt a döntő (88-80). Ha ez nincs, rezgett volna a léc, így viszont az utolsó percben a ZTE KK már   nyugodtabban játszhatott és nyert is. Ettől függetlenül a vártnál nehezebben hozta a győzelmet, pedig  korábban is eldönthette volna a találkozót.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában