Verseny

2018.03.20. 20:21

Újabb két bajnoki cím: az eddigi legsikeresebb íjász teremszezon

Budapesten rendezte meg a Magyar Íjász Szövetség terem országos bajnokságát. A rendkívül magas indulói szám miatt a versenyt kétnaposra szervezték. A nevezés előfeltétele volt a kvalifikációs szint meglövése egy régiós versenyen.

Kerkai Attila

Egy korábbi felvételen a téli teremszezonban eredményes hévízi íjászok, balról Dancsák Dénes, Szüts Mátyás és Bencsik Márk Fotó: Hévíz SK

Ott voltak a mezőnyben a Hévíz SK íjászai is, vagyis Szüts Mátyás, Dancsák Dénes és Bencsik Márk, akik még decemberben kvalifikálták magukat az országos bajnokságra.

A rangsoroló szakaszban az idén már az ifjúsági korosztályban versenyző Szüts Mátyás részéről kiválóan sikerült ez a kör, hiszen a nagyon erős mezőnyben az első helyen végzett. Dancsák Dénes és Bencsik Márk a kadettek között indult, közülük Dancsák a harmadik, míg Bencsik a hetedik helyen rangsorolt.

Egy korábbi felvételen a téli teremszezonban eredményes hévízi íjászok, balról Dancsák Dénes, Szüts Mátyás és Bencsik Márk Fotó: Hévíz SK

A kieséses, szettes szakaszban Szüts Mátyás végiglőve a mezőnyt, a budapesti Balogh Mátyással vívott meg az aranydöntőben, ahol 6-0-s győzelmével országos bajnoki címet szerzett. Bencsik Márknak nem sikerült a továbbjutás, így Dancsák Dénes egyedül küzdött tovább hévízi színekben a kadettok között. Dancsák a szettes párharcokat végignyerve, aranydöntőt lőtt a debreceni Majoros Dániellel, aki ellen 6-0-s győzelemmel szintén aranyérmet szerzett.

- Ezzel a versennyel hivatalosan is befejeződött a teremszezon. Az elmúlt hónapokban IFFA országos bajnokságot, IFFA Európa-bajnoki ezüstérmeket szereztek versenyzőink és most az olimpiai számok országos bajnokságán aranyérmeket. Ezek alapján a legeredményesebb téli szezonunkat zártuk idén. Mostantól át kell állnunk a szabadtéri szezonra, hiszen az idei évben egy magasabb szintű nemzetközi megmérettetésre készülünk. Büszke vagyok, büszkék vagyunk az elért eredményekre, minden elismerésem a versenyzők kitartásáért. Szeretnénk ezt a közös munkát folytatni ugyanebben a szellemben – értékelt Bencsik Péter, a Hévíz SK íjászainak edzője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában