Kézilabda

2017.10.19. 20:06

A tavaly ezüstérmes Hévíz a címvédőnél kapott ki

A kézilabda NB II 4. fordulójában a két zalai női csapat idegenben vereséget szenvedett, míg a férfi alakulatok hazai pályán is vendégként győzelmeket arattak.

Kühne László, Kerkai Attila, Iglódi Endre, Góth Imre

Fotó: Katona Tibor

Nők, Délnyugati-csoport:

Siófok II-Hévíz 30-26 (17-11)

Siófok, 100 néző, vezette: Bőhm, Tóth.

Hévíz: Molnár – Cseberkó 1, Kovarszki, Berecz 2, Burghardt 2, Gácser 9, Czigány N. 2. Csere: Bán-Farkas (kapus), Fehér 4, Holczbauer 3, Horváth 3, Buzás, Belina, Balogh B., Halász. Edző: Baranyai Norbert.

Az előző bajnokság 1. és 2. helyezettjének rangadóján a hazaiak megérdemelten nyertek. Az első játékrészben rendre hibáztak a befejezéseknél a hévíziek, akik sokat játszottak emberhátrányban, a fiatal, lendületes siófokiak pedig a gyors ellentámadásokat gólokkal fejezték be. Fordulás után stabilabbá vált a zöld-fehér védekezés és pontosabbak voltak a befejezések, de egyenlíteni nem sikerült a címvédő otthonában.

Jó a zalaiak közül: Fehér.

Baranyai Norbert: „Alapvető probléma a támadások befejezésével és a visszarendeződéssel volt az első 30 percben, a fiatal hazai csapat jogos győzelmet aratott. Vasárnap mindenképpen győzelemmel kívánunk javítani a hazai csarnokban!”

A Hévíz legnagyobb vesztesége a siófoki találkozón a csapatkapitány Czigány Nóra sérülése volt. Az előző esztendő legjobb zalai játékosának választott kézilabdást a mérkőzést követő napon már meg is műtötték, felépülése több hónapot vesz igénybe előreláthatólag.

 

Fotós: Katona Tibor

Északnyugat:

Komárom-Egerszegi KK 34-17(17-5)

Komárom, 100 néző. Jv.: Bacs, Váltó.

EKK: Mikolics – Jáger 3, Hári 2, Eszteró 2, Balogh, Marton 1, Kámán. Csere: Becze (kapus), Novográdecz 7, Pem 2, Bogár, Major R., Kovács D., Kovács E. Edző: Csatáné Balogh Beatrix.

Az egerszegi újonc a bajnokság ötödik fordulójában találkozott az eddigi legjobb ellenféllel, mely érvényesítette is vele szemben a papírformát. A sérülésektől tizedelt vendégeknek egy félidő kellett, hogy felvegyék a ritmust.

Balogh Beatrix: „Mindenki küzdött becsülettel, de ebben a felállásban ez csak a tisztes helytállásra volt elég. Több fiatal is lehetőséghez jutott nálunk, és közülük kiemelném Kovács Enikő védekezését.”

Jók: Novográdecz, Eszteró, Kovács E.

Férfiak, délnyugat:

Keszthely GDSE-Kaposvári ESE 31-25 (17-8)

Tapolca, 100 néző. Jv.: Antal Á., Antalné.

KGDSE: Szemerédi – Szente 1, Kovarszki 3, Harnóczi, Csiszár, Baranyai Zs. 3, Horváth R. 1. Csere: Bálványkövi 3, Kránicz, Tóth L. 11, Mayer 6, Szombathelyi 1, Vincze, Sasvári 2, Hegyi. Edző: Illés Csaba.

Magabiztos játékkal kezdett a Keszthely, mely hamar 4-5 gólos előnyre tett szert pontos támadásainak köszönhetően. A félidőre már jelentős különbség alakult ki. A zalaiak végig magabiztosan játszottak és kézben tartották a mérkőzést. A második játékrészben sokat segített a zárt védekezési rendszer a magabiztos győzelem megszerzésében. Mindenki játéklehetőséget kapott és hozzátette a magáét a sikerhez.

Jók: Szemerédi, Tóth L., Mayer.

Nagykanizsai Izzó SE-Rinyamenti KC 24-13 (12-5)

Csurgó, 50 néző. Jv.: Csányi, Drinóczi.

Izzó SE: Nagyvizeli – Bándi 4, Jónás 2, Csalló 5, Hári 5, Kiss G. 5, Lebár. Csere: Török (kapus), Vadász 1, Gilitsch 2, Szakály, Füle, Babati, Metzger, Kisgéczi. Edző: Madarász Péter.

Pikáns találkozó várt az elmúlt hét végén az Izzó SE-re, hiszen egyrészt idegenben, vagyis Csurgón volt ezúttal otthon, illetve trénere, Madarász Péter az elmúlt szezonban még az atádiak kispadján ült. Az összecsapáson használt a somogyi tréner „mágiája”, pontosabban ellenfélismerete, hiszen a kanizsaiak rég múlták felül ilyen biztosan a Rinyamenti KC-t. A csapat sorozatban harmadik sikerével a 3. helyig nyomult előre a tabellán.

Az előttünk álló hétvégén mindkét NB II-es zalai női kézilabdacsapat hazai környezetben játszik: a Hévíz vasárnap 14 órakor a Balatonboglárt fogadja, az Egerszegi KK vendége ugyanebben az időpontban a Körmendi DMTE lesz.

Férfi csapataink közül az Izzó szombaton Kaposvárra, a Keszthely pedig vasárnap Pécsre látogat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában