Kerékpározás

2018.06.18. 07:00

Sztárbringások és családok is teljesítették a távokat a zalakarosi versenyen

Minden eddiginél többen neveztek a hétvégi MAPEI Tour de Zalakaros kerékpáros versenyre. Szombaton a cégek és a gyerekek, tegnap pedig a rutinosabbak, valamint a családok ültek nyeregbe.

Benedek Bálint

Több száz család indult el, hogy körbetekerje a Kis-Balatont Fotó: Gergely Szilárd

A viadal egyik szervezője, a kanizsai Teker Egyesület már a rendezvény előtt rekordszámú, kétezer fő feletti nevezést regisztrált, de közvetlenül a futamok előtt is lehetett jelentkezni a Gyógyfürdő téren. Szombaton céges csapatok rajtoltak el, míg a kiszáradt termáltó körül először rendeztek viadalt a gyerekeknek.

Több száz család indult el, hogy körbetekerje a Kis-Balatont Fotó: Gergely Szilárd

Népszerű ez a sportág

Tegnap ottjártunkkor bebizonyosodott: a kerékpározás rendkívül népszerű, hiszen például a Karos SPA Kis-Balaton családi bringatúrára közel egy kilométer hosszan sorakoztak fel az indulók. De még a legnehezebbnek számító, 137 kilométer hosszú országúti maratont is sokan választották.

– Két éve életmódot váltottam, letettem a cigarettát – mondta a pécsi Takács Zoltán.

– Szerencsére azóta néhány kilogrammtól is megszabadultam, most pedig a maratonon teszem próbára magam. Sporttársa, Sohár Judit spinningben több mint tízéves rutinnal rendelkezik, ám szabad levegőn először teljesít ilyen hosszú túrát. A kellemes élmény miatt vállalták az extra kihívást, és szeretnék felmérni az erőnlétüket.

Sokan a gyerekükkel indultak

A családi, 33 kilométeres futamon, a Kis-Balaton körbetekerésének céljával sokan a gyerekeikkel indultak, néhányan viszont a nagyszülőket is rávették a sportolásra. A zalaegerszegi Banitz Szabolcs fiával, Rajmunddal vágott neki a távnak, mint elmondta: néhány éve együtt bicikliznek, igyekeznek hetente egy-két órát a szabad levegőn tölteni. Tavaly már indultak a zalakarosi versenyen, az élmény miatt tértek vissza.

– Boldogok vagyunk, hogy ilyen népszerű országos kerékpáros versennyé nőtte ki magát az esemény – mondta Jankovics Ferenc, a Teker Egyesület alelnöke. – Ráadásul két sztárbringás, Andrea Tafi és Gilberto Simoni is a dél-zalai dombok ölelésében tekerhetett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában