Férfi kosárlabda

2018.03.23. 19:57

Szombaton Szolnokon lép pályára a ZTE KK

A balul sikerült szerdai, hazai mérkőzés után a Zalakerámia-ZTE KK NB I A-s férfi kosárlabdacsapata szombaton Szolnokon vendégeskedik. Ez az a mérkőzés, amin nem nyomja nagy tét a zalaiak vállát, de nem is tétnélküli még a találkozó.

Kerkai Attila

Deonta Vaughn (fehérben) elfáradhatott a végére Fotó: Pezzetta/Zalai Hírlap

A ZTE KK szerdán szoros mérkőzésen kapott ki (78-81) a PVSK-tól, ami kétségtelenül nem jött jókor. A felsőházba kerülés szempontjából lett volna nagy jelentősége a zalai sikernek, hiszen lépéselőnybe kerülhetett volna a gárda a Kecskeméttel szemben, amely szintén kikapott.

A ZTE KK a Pécs elleni meccsen a hajrában hibázott. Egyéni hibák voltak ezek, hiszen Vaughn éppen a legrosszabbkor adta el a labdát kétszer is.

Deonta Vaughn (fehérben) elfáradhatott a végére Fotó: Pezzetta/Zalai Hírlap

A csapat formája nem változott

A Szolnok elleni találkozó előtt Bencze Tamás vezetőedzőt arról is kérdeztük: érez-e csapatánál formahanyatlást.

- Szerintem ez nem ez a kategória, vagyis a formánkban nem tapasztaltam különösebb változást – kezdte a szakvezető. – Hasonló hibákat a Sopron ellen is elkövettünk, most 14 eladott labdánk volt, de például nyertünk meccset 18 eladott labdával is. Itt talán most az egyéni koncentrációhiány volt a fő ok, ám ebben sok minden közrejátszik. Vaughn például az egész szezonban sokat játszott, és ezen a találkozón is többet kellett vállalnia. Ami tény, hogy ki nem kényszerített hibák voltak ezek, és összességében kollektív vereséget szenvedtünk. A védekezésünk szerintem rendben volt, azonban kaptunk négy utolsó másodperces, közte palánkos hármast is, amire azért nem lehet felkészülni.

Nem lesz könnyű mérkőzés

A legjobb öt közé jutás szempontjából jól jött volna a siker, de a szakvezető szerint a matematikai esély most is ugyanúgy megvan erre, mint a PVSK elleni találkozó előtt.

- A Szolnok elleni idegenbeli mérkőzésünkön nem lehet abszolút elvárás a csapattal szemben a győzelem, mint volt például odahaza a PVSK elleni találkozónkon – mondta Bencze Tamás. – Azt akarjuk, hogy nyerjünk, erről nem mondunk le és arról sem, hogy majd az utolsó játéknapon, április elején dőljön el a felsőházba jutásunk. Azt látni kell, hogy a Szolnok az idei szezonban sokkal egységesebb, mint volt tavaly, nem lesz tehát könnyű meccs.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában