Győzelem a szlovénok ellen

2018.09.18. 20:28

Szlovénia és Magyarország U16-os labdarúgó-válogatottjai találkoztak Nagykanizsán

A dél-zalai város a 2000-es évek közepe után ismét férfi labdarúgó válogatott mérkőzésnek adhatott otthont, hiszen a Belvon Attila és Preisninger Sándor vezette U16-os magyar együttes Szlovénia hasonló korosztályos legénységét itt fogadta tegnap.

Khüne László

Piros szerelésben a magyar Sztojka Dominik kígyózik szlovén védők között Fotó: Szakony Attila

Magyarország U16–

Szlovénia U16 3-1 (1-0)

Nagykanizsa, 300 néző. Jv.: Barna G. (Kepe, Kiss B.).

Magyarország: Senkó – Vámos, Csinger, Török K., Helembai – Sztojka, Kispál, Nagy S. – Kovács M., Németh D., Kerezsi. Pályára léptek még: Varga D., Farkas B., Bakos, Biben, Bényei. Szövetségi edző: Belvon Attila.

Piros szerelésben a magyar Sztojka Dominik kígyózik szlovén védők között Fotó: Szakony Attila

A mérkőzés délután fél ötös kezdése előtt egy órával már lázas sürgés-forgásba csöppent a látogató az Olajbányász-stadionban. A magyar válogatott csapatbusza már ismert „darab” Kanizsán, hiszen a mini edzőtáboruk keretében itt is tréningeztek a fiúk, a szlovénok pedig a találkozó kezdése előtt 150 perccel a helyszínen voltak. Soraikban pályaedzőként azzal a 39 éves Aleksandar Radosavljeviccsel, aki 39-szer szerepelt a szlovén nemzeti tizenegyben.

– Először járok ebben a magyar városban, s csak azt mondhatom, hogy kiváló játéktér fogadja a csapatokat, várom is már a mérkőzést, melynek visszavágóját csütörtökön mi rendezzük Szlovéniában, Gornja Radgonán – hangzottak a volt futballista szavai, aki jó tíz esztendeje még az orosz első osztályú Tom Tomszkban is futballozott.

Korábbi felnőtt válogatottsági számokban persze magyar oldalon sem volt hiány, hiszen az NB I egykori gólkirálya, a zalaegerszegi Preisinger Sándor is büszkélkedhetett öttel pályafutása során, ezúttal azonban a stafétát átadta Belvon Attilának, aki győztes meccsen navigálhatta a magyar válogatottat. Magyarország korosztályos együttese ugyanis 3-1-re legyőzte tegnap a szlovénokat, egy kimondottan hajtós meccsen. Az első játékrészben Németh Dániel szerzett vezetést a hazaiaknak úgy, hogy délnyugati szomszédunk gárdája is ment előre becsülettel. Mi több, a második félidőben próbáltak még egy lapáttal rátenni a vendégek, ezt viszont a magyarok kihasználva még két góllal megtoldották az addigi termést, ezt követően tudott csak szépíteni büntetőből Igor Benedejcic szövetségi edző csapata. Ezzel ki is alakult a 3-1-es végeredmény.

Gólszerzők: Németh D. (32.), Sztojka (47. – 11-esből), Helembai (50.), illetve Sesko (58. – 11-esből).

Belvon Attila: „Voltak olyan periódusai a 80 perces találkozónak, melyekben jól futballoztunk, de csapatjátékban, vagy éppen előrevédekezésben van még mit javítanunk. Igyekszünk a pontatlanságainkat kiküszöbölni, s akkor még élvezetesebb és látványosabb futballt tudunk majd bemutatni.”

A zalai „válogatott napok” pedig folytatódnak: csütörtökön 11 órától Andráshidán a magyar és a szlovén U19-es női csapatok mérkőznek – a belépés ingyenes.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában