Esőben rajtoltak

2018.08.14. 19:07

Szerda délután Keszthelyre érkezik az országúti kerékpárosok mezőnye

Elrajtolt kedd délután a 39. Tour de Hongrie, a magyar országúti kerékpáros-körverseny. A 133 fős mezőny szerda délután eljut Zala megyébe is.

Varga Andor

A keszthelyi cél a 2016-os Tour de Hongrie-n Fotó: archív

Siófokon 3,5 kilométeres pályát jelöltek ki a szervezők, melyen a prológot, egyéni indításos időfutamot teljesítettek a kerékpárosok. A városban nyaralóknak is élményt jelenthetett volna a viadal – az időjárás azonban közbeszólt. Majdnem pontosan a rajt pillanatában eleredt ugyanis a viharos széllel kombinált eső, ami a gyülekező publikumot fedél alá zavarta, a mezőnynek pedig sok kellemetlenséget okozott. Többen is buktak, a látványosság pedig egy csapásra szenvedéssé változott.

A keszthelyi cél a 2016-os Tour de Hongrie-n Fotó: archív

Remélni lehet, hogy a folytatás már nyári időjárási körülmények közt következik, elsőként mindjárt szerdán a 160 kilométeres Balatonalmádi– Keszthely-etappal. Ennek a kerekesek délután két óra előtt vágnak neki, a célba érkezést pedig a zalai város főterére háromnegyed 6 előtt tervezik. A kerekesek várhatóan 16.10 körül Bazsi felől, Zalaszántó előtt lépnek megyénkbe, és haladnak a 7327-es úton Rezin és Cserszegtomajon át Keszthelyig. Itt a Csapás utca–Sopron utca–Lehel út– Vásár tér–Rákóczi tér–Bem utca útvonal viszi őket a Fő térre, ahonnan még két kör vár rájuk. Ezek a Kossuth utca– Georgikon utca–Pál utca–Hévízi út–Sümegi út–Zalaszántói út–Rezi–Keszthely–Csapás utca–Sopron utca–Lehel út– Vásár tér–Rákóczi tér–Bem utca vonalon haladnak, a 17.43-ra tervezett célba érkezésig. Az említett útvonalakon lezárások lesznek, és ideiglenes forgalomkorlátozásokra is számítani kell. A prológot a svájci Schelling nyerte meg (4:32,46 perc), a legjobb magyar, Lóki Bence a 22. helyen zárt. Az idei Tour de Hongrie a tegnapival együtt hat versenynap teljesítése és 865 kilométer megtétele után vasárnap (augusztus 19.) ér majd véget Kazincbarcikán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában