Andráshidán is a szlovén lányok bizonyultak jobbnak

2018.09.20. 20:30

Sok munka vár még a magyar U19-es női válogatottra

Az októberi Európa-bajnoki sejtezőre készülő magyar U19-es női labdarúgó válogatott csütörtökön Szlovénia hasonló korú együttesével találkozott Andráshidán. Kedden Szlovéniában 3-0-ra nyertek a házigazdák, majd csütörtökön is a szlovének voltak a jobbak.

Jóna István

Fehérben a magyar Horváth Cintia (20) harcol meg egy labdáért az Andráshidán rendezett találkozón Fotó: Pezzetta

Magyarország-Szlovénia 0-4 (0-1)

Andráshida, U19-es női felkészülési mérkőzés, Jv: Sipos Katalin (Rózsás R., Bizderi N.).

Magyarország: Terestyéni – Kovács V., Kovács L., Hornok (Váradi), Győrik, – Dorner, Erdész (Pusztai, Balogh), Vasas (Horváth), Csolti (Bódai) – Vári (Jánosi), Vig (Kovács E.). Szövetségi edző: Turtóczki Sándor.

Fehérben a magyar Horváth Cintia (20) harcol meg egy labdáért az Andráshidán rendezett találkozón Fotó: Pezzetta

A keddi mérkőzéshez képest több poszton is változott a válogatottunk kezdője. Az már az első percekben kiderült, hogy a szlovének jól szervezik a játékukat és pontosabban is játszanak. Mégis a mieink előtt adódtak nagyobb helyzetek, de a 30. percben már vezettek a vendégek. A félidőig voltak még próbálkozásaink, de gólt nem sikerült szereznie a válogatottnak.

A második félidőben egyértelműen fölényben játszottak a szlovének. Sorra alakították ki a helyzeteket, a magyar lányok nehezen tudták megtartani a labdát. A 67. percig tartotta magát a válogatott, majd ezt követően 11 perc alatt háromszor is megzördült a hálónk. Ebben a játékrészben szinte teljesen veszélytelen volt válogatottunk. A pontosabban és erőszakosabban játszó szlovének megérdemelten nyertek.

Turtóczki Sándor, a magyar válogatott szövetségi edzője így értékelt:

– A két mérkőzés választ adott pár dologra, arra mindenképpen, milyen keretet kell kijelölnöm az Eb-selejtezőre. A két együttes között nincs ekkora különbség, de vagy kevés volt a felkészülésre szánt idő, vagy a lányok klubjainál nem sikerült úgy a felkészülés, ahogy az elvárható lenne. Sajnos a lányok még messze vannak attól, hogy jó játékra legyenek képesek. Még lesz egy összetartásunk, majd azt

követően megpróbáljuk kiharcolni a továbbjutást a selejtezőn.

Az Eb-selejtezőn Macedónia, Moldova és Finnország lesz a mieink ellenfele. A csoportból az első és második jut tovább a tavaszi elit körbe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában