Foci

2017.09.25. 19:42

Sok minden kellett, hogy „kijöjjön” ez a döntetlen a ZTE-nek!

Hatalmas egerszegi örömmel ért véget a vasárnap rendezett ZTE FC–Budafok NB II-es bajnoki labdarúgó-mérkőzés, ami viszont most tényleg csak a pillanatnak szólt.

Kerkai Attila

Vernes ugyanis a 92. percben mentette meg az egyik pontot a ZTE-nek (2-2), maga az eredmény elmaradt az előzetes hazai várakozásoktól.

Az, hogy melyik csapat számára volt inkább csalódás ez az eredmény, nézőpont kérdése. A Budafok ugyanis a 89. percig 2-0-ra vezetett, három perccel később pedig már 2-2 volt az állás, ugyanakkor a ZTE győzni akart, erre készült. Nem lehet elégedett, ahogy szurkolói sem voltak azok. Csak annak örülhetnek, hogy a sírból hozták legalább döntetlenre ezt a találkozót. Természetesen a találkozó után is ez a „motívum” uralta a két edző értékelését, de nem lehet vitás, hogy Prukner László, a Budafok mestere volt a csalódottabb.

– Vezettünk, de a ZTE már addig is nyomás alatt tartotta csapatunkat, a 87. percben Fekete kiállítása után még inkább. És nagyon számított, hogy eggyel kevesebben vagyunk a pályán, ráadásul ki voltak osztva az emberek, de így is lemaradtunk Vernesről – jegyezte meg Prukner László a végén.

Kétgólos budafoki vezetésnél volt még egy döntő pillanat, amikor Ihrig-Farkas tulajdonképpen az üres kapuval szemben, a kapufát is súrolva helyezte mellé a labdát. Ha bemegy (a 75. percben járt a meccs), nincs egerszegi pont a végén.

Ez szinte biztosan kijelenthető, hiszen a ZTE FC kevés helyzetet alakított ki – erre kitért Zoran Spisljak, a ZTE FC mestere is –, ráadásul hiányzott a kellő határozottság elöl, ami végképp döntő. Az imént említett budafoki lehetőséget egy perccel előzte meg az a helyzet, amikor hazai oldalon Balázs Zsolt a kapu közvetlen előteréből lőtte fölé a labdát pár lépésről. Az is igaz: „nyújtózkodnia” kellett, hogy egyáltalán elérje a labdát. Ha akkor 2-1 az állás, bárhogy alakulhatott volna az eredmény, amit persze nem nehéz megállapítani. Mert a ZTE FC tényleg nyomott a végén, hiszen Kertész 89. és Vernes 92. percben esett találatai közé még két olyan helyzet szorult, amiből akár gól is eshetett volna.

Összességében viszont a ZTE FC nem játszott jól, volt a játékban lendület is, de minőségi beindulásokat leginkább csak Babati Benjamintól láttunk. Ne feledjük, volt egy taktikailag remekül felkészített ellenfél a másik oldalon, amiből a végén, ha szerencsével is, de „kijött” a hazai döntetlen. Tíz forduló után 15 pontja van a ZTE csapatának, ez ötvenszázalékos teljesítmény, amivel pillanatnyilag nagyjából éppen azt a pozíciót lehet elfoglalni, ahol jelenleg áll a csapat. A klub céljait a bajnokság kezdetekor megfogalmazták, vagyis a feljutásért akar harcban lenni. Ám mérleget nem most, hanem a sorozat végén kell készíteni, addig pedig még sok mérkőzés vár a mezőnyre. Így a ZTE FC csapatára is, de mindenképpen eredményesebben kell szerepelnie, ha ott akar lenni a végén, ahova vágyik. Ez meg nem vitás, a bajnokság mostani szakaszában sem.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában