Döntőt vív a ZTE KK

2018.09.21. 21:08

Parázs meccsen győzték le a zalaiak a Kaposvári KK-t

A férfi kosárlabda NB I A jövő hétvégi rajtjára készülő Zalakerámia-ZTE KK a somogyi megyeszékhelyen tartja bajnoki főpróbáját a hétvégén.

Kerkai Attila

Balról Bernard Thompson (ZTE KK) a múlt heti Göcsej Kupán Fotó: Pezzetta Umberto

Az egerszegiek a 8. Orosz László-emléktornán vesznek részt, ahol pénteken, a második elődöntőben, a házigazdával mérték össze tudásukat.

Kaposvári KK–

Zalakerámia-ZTE KK 69-74

(15-15, 17-17, 17-17, 20-25)

Városi Sportcsarnok, 400 néző. Jv.: Benczur, Győrffy, Minár.

Kaposvár: Johnson 24/6, Lilov 6, McCray 5/3, Hendlein 5/3, Spica 20. Csere: Halász, Hock 4/3, Baki 1, Harazin 4. Vezetőedző: Fekete Ádám.

ZTE: Ware 20/6, Thompson 3, Gliebov 12/6, Szabó 11/3, Agafonov 10/3. Csere: Papp 4, Gulyás, Kis 13/3, Bagó 1, Durázi. Vezetőedző: Bencze Tamás.

Balról Bernard Thompson (ZTE KK) a múlt heti Göcsej Kupán Fotó: Pezzetta Umberto

Igazi presztízscsatára volt kilátás az összecsapáson, és a küzdelemben nem is kellett csalódniuk a nézőknek. A felkészülés során már találkozott a két csapat és akkor zalai siker született – emiatt is fűthette a bizonyítás vágya a házigazda együttest. Jobban kezdett a ZTE (0-4), de aztán a hazaiak egyenlítettek (7-7) és ettől kezdve fej-fej mellett haladtak a felek. A záró negyed elején a ZTE pontosabban játszott, és kicsikart némi előnyt, ám a 38. percben a somogyiak ismét felzárkóztak (62-62). Parázzsá vált a hangulat, a játékosok folyamatosan kakaskodtak egymással, és a helyzet addig fajult, hogy a legvégén Spicát, Lilovot és Agafonovot ki is állították a játékvezetők. Megfogyatkozott létszám mellett a ZTE kerekedett felül: az utolsó támadásoknál hiába szabálytalankodtak a hazaiak, a zalai jáékosok jól dobták a büntetőket, és nyertek.

A torna nyitó találkozóján a Pécsi VSK 75-71-re verte a Szeged együttesét, és ezzel eldőlt, hogy ma 16.30-tól a Szeged és a házigazda alakulat mérkőzik a torna harmadik helyéért, míg a 18.30-kor kezdődő fináléban a PVSK és a ZTE KK csap össze.KZ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában