Judo

2017.12.11. 19:19

Öt zalai érem a diák judo bajnokságról

A Diák C korosztályú cselgáncsozók idei országos bajnokságán, Százhalombattán zalai érmek is születtek.

Kerkai Attila

Kanizsai edzők, versenyzők és érmek Százhalombattán

A Magyar Judo Szövetség a 10 évesek számára kiírt idei országos bajnokságán a Nagykanizsai TE 1866 hat versenyzővel képviseltette magát, akik négy érmet szereztek (2 ezüst, 2 bronz), plusz még egy pontszerző helyezés is az övék lett.

A lányok mezőnyében a 36 kg-ban Garai Emese két győzelemmel a döntő mérkőzést leléptetés miatt elveszítve a második helyen végzett. A fiúk 30 kg-os mezőnyében Kovács Ákos három győzelemmel és egy vereséggel a 3. helyen végzett. A legnagyobb létszámú mezőnyben, a fiúk 36 kg-os súlycsoportjában a kanizsaiak közül Szeghy Tamás és Lipódi Márton is sikerrel vette az első mérkőzéseket. Szeghy 4 győztes és két vesztes összecsapással lemaradt a dobogó harmadik fokáról, és az 5., pontszerző helyen zárt, míg Lipóti a 9. helyen végzett. Garai Nimród a 45 kg-osok mezőnyében 3 győzelemmel és egy vereséggel a harmadik helyen végzett. Nagy Adrián a +55 kg-ban két győzelem után a döntőbe verekedte magát, ám ott vereséget szenvedett és így ezüstérmet szerzett.

Kanizsai edzők, versenyzők és érmek Százhalombattán

A kanizsai fiatalokat Mester József, Mester Józsefné és Mester Marcell edzők készítették fel.

A Zalaegerszegi Judo SE sem tért haza érem nélkül a számhalombattai viadalról. Mezőfi Márk az 50 kg-os súlycsoportban szerepelt és a küzdelmek végén bronzérmet akasztottak a nyakába. Edzői Nagysolymosi Sándor és Varga Zoltán voltak.

Az egerszegi Mezőfi Márk és mestere Fotó: NTE, ZJSE

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában