Megyei foci

2017.11.19. 18:38

Öt találattal zárt a Csács-NSE

A hét végén az utolsó őszi fordulóra került sor a megyei labdarúgó I. osztály 2017/2018-as szezonjában.

Zalai Hírlap Sport

A semjénházai Pál Martin (balra) vezet támadást a Gellénháza elleni meccsen Fotó: Pezzetta Umberto

Gyenesdiás Kinizsi-FC Keszthely Lazzarin Café 3-3 (1-0)

Gyenesdiás, 100 néző.

Gyenesdiás: Takács – Kovács D., Pandur, Mátó, Szigeti (Soós M.), Lázár, Hegyi, Szőcze, Szabó B. (Fellner), Pálfi, Sipőcz. Edző: Hajba Géza.

Keszthely: Kámán – Cseszárik (Árvai), Molnár, Marton, Kubicsek S., Bertók, Meszlényi, Németh A., Tóth G., Kiss B. (Hudop), Dufka. Edző: Lajtai Roland.

Husz Tamás asszisztenst búcsúztatta a megyei bajnokságtól Mosdósi Attila, a hazaiak elnöke a mérkőzést megelőzően. Sokáig úgy tűnt ez lesz a találkozó emlékezetes pontja, idényvégi hangulatban csorogtak a percek. A félidő végén Pálfi szép megmozdulásából született gól változást hozott. Fordulás után mintha új csapatok léptek volna pályára, sokat javult a játék, Szőcze büntetőből az 51. percben megnyugtatónak látszó előnyt szerzett, 2-0. Ám negyedórával később a vendégek is bizonyították tudásukat Kiss B. révén előbb szép akció góllal, majd 11-esből egyenlítettek. A 73. percben kettős emberhátrányba került az FCK, ekkor kevesen fogadtak volna rájuk. Hatalmas lelki tartásról tanúbizonyságot téve a sokat vállaló Dufka egyéni akciója végén megszerezte a bajnokság gólját! Most már a gyenesieknek kellett igyekezni és Szőcze a 88. percben szép góljával állította be a végeredményt. Igazságos döntetlen tette emlékezetessé az idényzárót.

Gólszerzők: Szőcze (2, egyet 11-esből), Pálfi, ill. Kiss B. (2, egyet 11-esből), Dufka. Jók: Pálfi, ill. Dufka (a mezőny legjobbja) és az egész csapat. Kiállítva: Marton (73., Keszthely), Tóth G. (73., Keszthely). U19: Gyenesdiás-Keszthely 3-2.

 

Zalalövő-Lenti TE Sport 36 2-1 (0-0)

Zalalövő, 150 néző.

Zalalövő: Dóra – Szőke, Penczák, Balogh A., Kellner (Cséber), Cseresnyés, Gyenese, Zsoldos At. (Kövesi), Zsoldos An., Flander (Tóth Á.), Nagy D. Edző: Ostrom János.

Lenti TE: Simon – Kondákor, Porédos, Fehér, Czigány, Horváth M. (Mayer), Balog M., Szabó Zs., Szabó T., Lukács (Godena), Dolmányos. Edző: Kovács Béla.

A vendégek kezdték jobban a mérkőzést, az első félidőben aktívabbak voltak a hazaiaknál. Két taktikailag jól felkészült csapat nem talált fogást a másikon, igazi gólhelyzet nem alakult ki. A második játékrészben a ZTK lépett fel támadólag, törekvéseit gyorsan siker koronázta. Az 52. percben Balogh Arnold szaladt el a jobb szélen, beadása elsuhant a kapu előtt, a hosszú oldalon érkező Gyenese a kifutó kapus mellett éles szögből vezetést szerzett, 1-0. A 63. percben Zsoldos Attila szabadrúgását Penczák fejelte a hálóba, 2-0. A 90. percben a Balog Milán elleni szabálytalanság után a játékvezető büntetőt ítélt, a 11-est Szabó Tibor értékesítette, 2-1. Az ősz végére magára találó hazai csapat második félidei játékával megérdemelten nyerte a szomszédvári rangadót.

Gólszerzők: Gyenese, Penczák, ill. Szabó T. (11-esből). Jók: Penczák, Balogh A., Gyenese, ill. Kondákor, Szabó Zs. U19: Zalalövő-Lenti TE 1-5.

 

Femat Csesztreg-ZNet-Telekom Becsehely 5-0 (2-0)

Csesztreg, 100 néző.

Csesztreg: Kiss Be. – Kancsal (Nemsics), Elek (Nagy M.), Molnár, Horváth R., Kiss Bá., Szekeres (Pál), Nagy N., Nagy R., Pesti (Hermán), Kiss Ba. Edző: Németh Imre.

Becsehely: Bébecz – Navracsics, Radmanics, Végh, Markulia, Török Mi., Pintér, Horváth, Török Má., Mutter (Nemes), Balassa. Edző: Mutter Attila.

Jól kezdte a mérkőzést a hazai csapat, a 12. percben Kiss Bálint indította Kiss Balázst, aki megszerezte az első gólt. A félidő vége felé Pesti balról a kapu elé gurított, újra Kiss Balázs lőtt gólt. A második félidő elején Nagy Norbert növelte a hazai előnyt, majd a 64. percben Kiss Bálint egy csel után lőtt a hosszú sarokba. Tíz perccel később Nagy Martint a 16-oson belül szabálytalanul szerelték, a 11-est Nagy Norbert védhetetlenül lőtte a kapuba. A csesztregiek a mérkőzést végig támadva megérdemelten szerezték meg a három pontot.

Gólszerzők: Kiss Ba. (2), Nagy N. (2, egyet 11-esből), Kiss Bá. Jók: Nagy N., Kiss Ba., Horváth R., ill. Bébecz, Végh. Kiállítva: Radmanics (75., Becsehely). U19: Csesztreg-Becsehely 6-4.

 

Olajmunkás Gellénháza- Semjénháza 1-2 (1-2)

Gellénháza, 30 néző.

Gellénháza: Cseresnyés – Papp, Pilisi, Bognár, Nagy, Szabó, Odonics, Ferenczi (Toplak B.), Gájer, Lukács, Horváth L. Edző: Bencze Péter.

Semjénháza: Szakmeiszter Á. – Kovács, Latin, Szollár, Schuller, Novák, Szakmeiszter J., Pál, Pápai, Hans (Horváth, Tukszár), Kapuvári. Edző: Markek István.

Magabiztosan kezdett a hazai csapat, és ugyan az első nagy helyzet kimaradt, már alig több mint tíz perc elteltével egy csúsztatott fejessel vezetett is az Olaj. A vendégeknek nem szegte kedvét a hátrány, és előbb egy közeli lövéssel egyenlített, majd még a félidő vége előtt szögletből a vezetést is megszerezte a Semjénháza. A szünet után nagy erővel támadott a vendéglátó, amire veszélyes kontrákkal válaszoltak vendégeik. A 60. perc után azonban már szinte felbillent a pálya, hatalmas volt a nyomás a Semjénháza kapuján. Hiába támadott az Olajmunkás, hiába játszottak jól, és alakították ki futószalagon helyzeteiket, lövéseiket rendre blokkolták az önfeláldozóan harcoló védők, no meg a nagy formában játszó Szakmeiszter Ádám hárításainak köszönhetően a lefújásig sikerült megóvni kapujukat az újabb góltól.

Gólszerzők: Odonics, ill. Hans, Szakmeiszter J. Jók: Nagy, Bognár, Szabó, Horváth L., ill. Szakmeiszter Á. (a mezőny legjobbja) és az egész csapat. U19: Gellénháza-Semjénháza 3-0.

A semjénházai Pál Martin (balra) vezet támadást a Gellénháza elleni meccsen Fotó: Pezzetta Umberto

Kaposi International Transport Csács-NSE- Horváth-MÉH Kiskanizsai Sáskák 5-0 (2-0)

Nemesapáti, 50 néző.

Csács-NSE: Jahic – Éder, Bailo (Kiss B.), Lepár (Sebők), Kovács Gy., Darabos, Horváth A., Kozári, Sági, Csik, Domján. Edző: Sebők József.

Kiskanizsa: Munkácsi – Csordás, Póka (Kiss M.), Lukács, Anger, Szabó I., Kálcsics, Németh R., Horváth G., Mulasics, Ötvös. Edző: Lukács István.

Az első félidő 33. percéig egyenlő erők küzdelmét láthatta a szokatlanul kis létszámú nézőközönség, ekkor azonban Lepár ragyogóan beívelt szögletét Horváth A. védhetetlenül fejelte a kapuba. A félidő befejezése előtt újabb gólt ért el a hazai csapat: Horváth A. 25 méterről leadott szabadrúgását a kiskanizsai kapus nagy bravúrral a kapufára tolta, de a jól érkező Sági közelről magabiztosan értékesítette a helyzetet. Az 56. percben szabadrúgáshoz jutott a Csács-NSE, Horváth A. 25 méterről bombázott a kapura, az addig remekül védő Munkácsi tehetetlenül ütötte be a labdát a saját kapujába. A 69. percben egy szép kontratámadást követően a balhátvéd Csik elé került a labda, aki nagy erővel lőtte ki a hosszú sarkot. A 85. percben következett a mérkőzés talán legszebb gólja, egy jobb oldali szabadrúgást Sági remekül nyesett középre, a labdát Kovács Gy. háttal a kapunak csúsztatta a léc alá. Az elért eredmény méltó befejezése volt a 2017/18 évi bajnokság őszi szezonjának.

Gólszerzők: Horváth A. (2), Sági, Csik, Kovács Gy. Jók: az egész csapat, ill. Munkácsi, Szabó I., Lukács. U19: Csács-NSE-Kiskanizsa 5-1.

 

Tisza-Ép Zalaszentgrót- Szepetnek 3-1 (1-0)

Zalaszentgrót, 150 néző.

Zalaszentgrót: Tóth Zs. – Németh Á., Liegler (Vastag F.), Horváth D., Nagy T. (Szeiler), Csarmasz, Sümegi (Csík T.), Tóth D., Kovács B., Horváth B., Csik K. Edző: Jankovics Péter.

Szepetnek: Szőke R. – Kotnyek, Völgyi, Karakai, Szabó B., László (Bilák B.), Nagy T., Szőke Á., Rákhely, Kollár, Rácz (Bilák P.). Játékos-edző: Cs. Horváth Gábor.

Tapogatódzó játékkal kezdődött az első félidő, aztán a 10. percben Tóth Dániel egy kipattanó labdát vágott a hálóba. Ezt követően a hazaiak a saját térfelükre álltak be, és fegyelmezetten szűrték a vendégek támadásait. A második 45 perc is egy Tóth Dániel góllal indult, meddő volt a Szepetnek mezőnyfölénye, és egy hazai kontra végén Kovács Balázs találatával már 3-0-t mutatott az eredményjelző. A lefújás előtt 11-esből szépítettek a vendégek. A fegyelmezett hazai csapat megérdemelten tartotta otthon a három pontot, és ezzel a győzelemmel köszönik meg a hazai szurkolók egész éves buzdítását.

Gólszerzők: Tóth D. (2), Kovács B., ill. Nagy T. (11-esből). Jók: az egész csapat, ill. Szőke Á. U19: Zalaszentgrót-Szepetnek 3-0.

 

Lets Do It Technoroll Teskánd-Zalagrár Pókaszepetk 4-1 (0-0)

Teskánd, 80 néző.

Teskánd: Bucsics – Gulyás, Szabó B., Magyar, Bedő M. (Hadrik), Bedő I., Toplak (Vizsy), Major (Mehdi), Sonkoly, Pergel, Németh B. Edző: Pergel Attila.

Pókaszepetk: Gál – Büki, Kovács M. (Farkas Á.), Bognár, Csécs (Valkóczi), Göncz, Cseke, Vaspöri (Bertók), Száraz, Horváth Sz., Rédei (Szekeres). Edző: Lepár Attila.

Az elejétől látszott a vendégcsapaton, úgy érkezett Teskándra, hogy nem szeretne kikapni. Folyamatosan lassították a játékot, a hazai csapat is felvette ezt a ritmust, így gól nélküli döntetlennel zárult az első félidő. A második játékrész elején 11-esből vezetést szerzett a Pókaszepetk. Ezután a hazaiak egy más sebességi fokozatba kapcsoltak, és szintén büntetőből egyenlített, majd ezt követően rúgott három gólt. A második félidei játéka alapján ilyen arányban is megérdemelten nyerte a találkozót a Teskánd. A hazaiak vezetőedzője, Pergel Attila minden csapatnak jó pihenést és kellemes ünnepeket kíván.

Gólszerzők: Pergel (2, egyet 11-esből), Sonkoly, Mehdi, ill. Horváth Sz. (11-esből). Jók: Pergel, Bedő I., Hadrik, ill. Gál, Büki, Horváth Sz. U19: Teskánd-Pókaszepetk 10-0.

Háromgólos kanizsai siker a Hévíz ellen

 

Nagykanizsa-Hévíz 3-0 (1-0)

Nagykanizsa, 350 néző.

Nagykanizsa: Szabó Á. – Horváth B., Szabó B., Kulcsár O., Hetesi (Kulcsár R.), Márton (Zsirai P.), Hóbor, Horváth D. (Szalai D.), Nagy G. (Péntek), Lőrincz (Szabó Á.). Edző: Gombos Zsolt.

Hévíz: Jánosa – Nedelkó, Szi-Péter J., Czibor, Giber (Meidl), Horváth E., Tóth G., Szántó, Kottán (Kiglics), Török M. (Tarnóczai), Pálfi. Edző: Lantai Balázs.

Gólszerzők: Márton, Lőrincz, Péntek. Jók: az egész csapat, illetve Horváth E.

Az ebédidő és a már korántsem nyári időjárás ellenére szép számú néző volt kíváncsi a forduló rangadójára, melyen a már őszi bajnok UFC a tavaly még NB III-as hévízieket fogadta. A hazaiak igyekeztek minden passzsávot azonnal lezárni, ha labdát veszítettek, hiszen látható volt, a vendégeknél középen voltak labdaügyes játékosok, Török Milán a bal oldalról szintén tudott volna nehézségeket okozni, ha nem figyelnek rá a hazaiak, valamint Pálfi Dávid kiugrásra kész volt több alkalommal is. Ezért is jött jókor a vendéglátóknak Márton András érdekesen kivitelezett, egyben szép gólja, hiszen innen már a hévízieknek kellett kinyílniuk. A második félidőt a lehető legjobban, vagyis Lőrincz Bencze révén újabb góllal kezdte az UFC, s innen már csak arra kellett ügyelnie, hogy ellenfele ne használja ki a 2-0-s vezetés olykor igencsak „káros” lélektanát. A kanizsaiak azonban nem „aludtak bele” biztos előnyük tudatába, sőt, Péntek Adrián révén még növelték is találataik számát, végül biztos sikert arattak, melynek okán joggal fogadhatták a nézők elismerését Gombos Zsolt tanítványai.

A kanizsaiak vezető találatának szerzője, Márton András (középen) tör kapura Fotó: Szakony Attila

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában