ZTE NKK II

2017.12.14. 19:40

Nem sikerült visszavágni

A női kosárlabda NB I/B fehér csoportjában a ZTE NKK II a Tatabányát fogadta. A hazaiak szerettek volna visszavágni az első fordulóban elszenvedett kétpontos vereségért, de a vendégek végig vezetve megérdemelten győztek Zalaegerszegen is.

Jóna István

Az egerszegi Vincze Virág (fehérben) próbál elhúzni a tatabányai védő mellett Fotó: Katona Tibor

ZTE NKK II-Tatabánya 55-71 (12-19, 19-18, 12-18, 12-16)

Ostoros-csarnok, 100 néző. Jv.: Kapusi, Hernicz.

ZTE NKK: Vincze 13, Kovács G. 15, Liska 2, Jurkó 8, Varga 4. Csere: Kovács C. 6, Preisinger, Kaj, Hersics 5, Gaál 2. Edző: Horváth Zsófia.

Nem kezdett rosszul a ZTE NKK, de nem tudott dominálni. A vendégek igazi center nélkül álltak fel, ám az ebből adódó előnyt nem sikerült kihasználnia a hazai csapatnak. Már az első negyedben 7 pontos vezetésre tett szert a Tatabánya, és hiába zárkózott a ZTE, hátrányát csak 1 ponttal tudta csökkenteni a nagyszünetig. A hazaiak próbálkoztak zónavédekezéssel is, ám az eddigi meccsekkel ellentétben most ez sem működött jól, az ellenfél precíz, gyors passzokkal üres dobóhelyzeteket alakított ki. Jól használta ki a rutinos vendégcsapat a hazaiak hibáit, a ZTE-nek ezúttal sajnos igazán nem volt esélye a győzelemre.

Az egerszegi Vincze Virág (fehérben) próbál elhúzni a tatabányai védő mellett Fotó: Katona Tibor

Horváth Zsófia: „Nagyon készültünk, de nem sikerült megfelelő lendülettel és élességgel játszanunk. Volt pár ügyes megmozdulásunk, de a szabad labdákat nem tudtuk megszerezni és egy lépéssel szinte végig az ellenfél után kullogtunk. A vendégek viszonylag jó dobóformát is mutattak, ami rólunk nem volt elmondható. A védekezésünk nem érte el azt a szintet, amit szerintem a lányok tudnak, sajnos ellenfelünk sokkal jobban értette és élvezte is a kosárlabdát ezen a napon.”

A ZTE NKK II szerdán pályára lépett a Hepp Kupában is, melytől a Csata DSE otthonában elszenvedett 132-41-es vereséggel vett búcsút.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában