Sport

2018.09.21. 20:00

Négyen idehaza, ketten idegenben a Magyar Kupában

A Magyar Labdarúgó-szövetség a korábbiaktól eltérően a Magyar Kupa 128-as táblájának mérkőzéseit ezúttal egy hétvégére, a mostanira sorsolta ki. Emiatt nem rendeznek fordulót az NB-s osztályokban. Zala megyét hat csapat képviseli az országos mezőnyben, közülük négy játszik idehaza, kettő viszont utazik. A továbbjutás egy meccsen dől el.

Khüne László, Kerkai Attila

Fotó: Katona Tibor/Zalai Hírlap

FC Nagykanizsa–Iváncsa (NB III). Szombat, 13.30. Iváncsa 9. a Közép csoportban.

– Nem kizárt, hogy lesz egy-két változás a kezdő tizenegyben a bajnoksághoz képest, ez azonban nem jelenti azt, hogy ne szeretnénk továbbjutni a kupában – mondta Barna László, a kanizsaiak szakvezetője. – Akik eddig kevesebb lehetőséget kaptak a szereplésre, most bizonyíthatnak, ráadásul egy olyan együttes ellen, mely csapatépítésben talán előttünk is jár. Erre bizonyságul szolgálhat, hogy az elmúlt szezonban a Közép csoportban a harmadik helyen végeztek. Úgy gondolom azonban, mi sem gyengébb legénységgel állunk fel ellenük, és mindent elkövetünk azért, hogy ki is harcoljuk a továbbjutást.

Fotó: Katona Tibor/Zalai Hírlap

Lets Do It Technoroll Teskánd–Mezőfalva (Fejér megye, I.). Szombat, 15.00. A Mezőfalva a 7. helyen áll saját bajnokságában. Pergel Attila, a zalaiak edzője elmondta: feltérképezték ellenfelüket, amely – úgy tűnik – erre a bajnokságra erősödött.

– Reménykedtünk benne a sorsoláskor, hogy ilyen ellenfelet kapunk ebben a körben, amellyel szemben reális esélyünk lehet a továbbjutásra – kezdte Pergel Attila. – Szeretnénk ugyanis, hogy a következő körben már egy NB II-es vagy akár élvonalbeli csapattal kerüljünk szembe, de ehhez persze előbb tovább kell lépni. Egy eltiltottunk van, Karvalics Barnabás, és akadnak sérültek is, de például Pergel Dávid esetében bízom benne, hogy a mérkőzésen játszani tud.

Sárrétudvar (Hajdú-Bihar megyei I.)–ZTE FC. Szombat, 15.00. A Sárrétudvar a 4. helyen áll a bajnokságban. A párharc esélyese egyértelműen az NB II-es ZTE FC, amely ezúttal csak szombaton utazik el az ország másik felébe, emiatt ezekkel a fáradalmakkal számolniuk kell majd az összecsapáson.

– A következő két hétben a kupameccsel együtt öt mérkőzésünk lesz, okosan kell tehát gazdálkodnunk az erőforrásainkkal – mondta Dobos Barna, a ZTE FC vezetőedzője. – Azért is fontos ezt megemlíteni, mert sok a sérült a keretben, s ezt is számításba kell vennünk. Mindez megnehezíti a felkészülésünket, de természetesen tovább akarunk jutni. Új játékosunk, Barczi Dávid csatlakozott a kerethez, ha az igazolása rendben lesz, pályára is lép, illetve pár utánpótláskorú játékos is szerepet kaphat most a felnőttek között. A pillanatnyi helyzethez képest a legjobb csapatot akarjuk a pályára küldeni.

Femat-Csesztreg–Makó (NB III). Szombat, 15.00. A Makó csapata az NB III Közép csoportban a 11. helyen áll. Németh Imre, a Csesztreg szakvezetője úgy ítéli meg, hogy nem ők a mérkőzés esélyesei, de: a zalai csapat mindent el szeretne követni a továbbjutásért.

– Miután ismert lett a párosítás, visszatértünk a nyári felkészülési menetrendünkhöz, vagyis a heti négy edzésre – mondta el Németh Imre. – Egy NB III-as csapatot fogadunk, harcos, jó fizikumú együttes a Makó, s bravúr lenne továbbjutni ellene. Nem tudunk a legjobb összeállításban pályára lépni, mert Horváth Richárd sérülés miatt kiesett, és Nagy Norbertet is nélkülözni kényszerülünk. A faluban szombaton szüreti felvonulás lesz, s ennek programjába belevették a magyarkupa-találkozót is. Éppen ezért bízhatunk benne, hogy sok néző lesz a mérkőzésen. Jó meccset akarunk játszani, és nem látjuk reménytelennek a helyzetünket.

Balkányi SE (Szabolcs-Szatmár-Bereg megye I.)–Tarr Andráshida. Vasárnap, 14.00. Az Andráshida a nagy távolság miatt már szombaton elutazik, és Nyíregyháza mellett tölti az éjszakát. A Balkányi SE 9. a szabolcsi I. osztályban, de Dobos Sándor, a zalaiak vezetőedzője elmondta: pár éve volt NB III-as, két éve pedig megnyerte a megyei I. osztályt ellenfelük.

– Azon a vidéken egy jó megyei csapatnak számít vasárnapi ellenfelünk, és rendelkezik például szervezett szurkolói csoporttal is – említette Dobos Sándor. – Biztosan kemény mérkőzés lesz, de ha már ennyit utazunk, akkor tovább is akarunk jutni. Csapatomban vannak sérültek, és lesznek olyanok is, akik elfoglaltság miatt nem tudják vállalni a kétnapos utat. Ennek ellenére a továbbjutás a célunk.

Hévíz SK–Pápai Perutz (NB III). Vasárnap, 15.00. Az NB III Nyugati csoport 10. helyén álló Pápa mindössze egy meccset nyert a mostani szezonban, viszont öt döntetlenje is van. A Hévíz most arra készül, hogyha nem is „tüntetheti” el az osztálykülönbséget, de felnő a feladathoz. Damina László, a fürdővárosiak szakvezetője azt mondta: nagyon motivált a csapata.

– Jó játékosállománnyal rendelkezik a Pápa, biztos, hogy motivált lesz, de szeretnénk meglepetést okozni – jelentette ki. – A héten ennek megfelelően készültünk. Baráth Martin játéka kérdéses, de bízunk benne, hogy ő is pályára léphet majd. Ez a találkozó értékmérő is lesz együttesünknek, hogy egy magasabb osztályú ellenféllel szemben mire képes.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában