Sport

2018.08.20. 19:14

NB III: idegenben és itthon is siker

A labdarúgó NB III Nyugati-csoportjában csak a harmadik fordulóig kellett várni az első tökéletes zalai hétvégére: győzött a Nagykanizsa és a Tarr Andráshida is.

ZH

Az andráshidai Szegleti (11) szerel a Komárom ellen Fotó: Katona

Tarr Andráshida–

Komárom VSE 2-1 (1-1)

Zalaegerszeg, 200 néző. Jv.: Káprály.

Andráshida: Czirjék – Jóna, Simonfalvy Takács (Szi-Péter J.), nagy Z. – Marsai, Ferencz (Fülöp), Szegleti – Bailo, Bíró, Bontó (Tóth L.). Edző: Dobos Sándor.

Gólszerzők: Nagy Z., Bíró (11-esből), illetve Szabó R.

A vendégek az első negyedórában mezőnyfölényt harcoltak ki. Az első zalai támadás gólt ért. A védőkről levágódó labdát Nagy Z. lőtte a hosszú sarokba. Eztán is a Komárom birtokolta többet a labdát, és a második vendég helyzetgólt ért. Kiegyenlítettebbé vált a játék a félidő hajrájában, szünet után pedig egy darabig az Andráshida irányított, de igazából nem sikerült helyzetbe kerülniük a zalaiaknak. A félidő közepén egy beadás komáromi kézen csattant a 16-oson belül, a megítélt 11-es Bíró biztosan értékesítette. A vendégek a bekapott gól után mezőnyfölénybe kerültek, Czirjék százszázalékos helyzetben, bravúrral hárított. Egy-egy kontra végén az Andráshida bebiztosíthatta volna győzelmét, de kevés lehetőségét elhibázta. Végül hősiesen harcolva megtartotta egy gólos előnyét a zalai csapat.

Küzdelmes mérkőzésen szerezte meg első győzelmét a hazai csapat.

Dobos Sándor: „Megdolgoztunk ezért a győzelemért. Jól felkészített csapat ellen, igazi munkás mérkőzést játszottunk. Nagyon örülök első sikerünknek.”

III Ker. TVE–

FC Nagykanizsa 0-5 (0-0)

Budapest, 200 néző. Jv.: Újhelyi (Pápai, Katona).

Nagykanizsa: Horváth M. – Pál D., Szabó B., Major, Horváth B. – Kretz, Csáki – Vlasics (Lőrincz, 87.), Béli M. (Kovács Gy., 57.), Horváth D. – Vittman (Péntek, 77.). Vezetőedző: Barna László.

Gólszerzők: Vittman (49. – 11-esből), Kovács Gy. (59., 86.), Vlasics (76.), Lőrincz (90.). Kiállítva: Hámori (48.), Szalai V. (50.), Sóron (83., mindhárman III. kerület).

Az óbudai futballpályán nagy vereségbe szaladt bele a hazai csapat. A zalaiak érdemeiből az sem von le semmit, hogy a házigazdák létszáma az összecsapás végére kiállítások miatt nyolc főre olvadt. A Kanizsa jogos büntetőből szerezte meg a vezetést.

Barna László: „Lehet, hogy furcsán hangzik, de nekem a találkozó első félideje jobban tetszett, az akkor nyújtott futball eddigi legjobb teljesítményünk volt iramában és minőségében is a bajnokság során. A második játékrészben még teljes létszámban volt az ellenfél, amikor büntetőből vezetést szereztünk. Egyébként pedig csak gratulálni tudok a srácoknak a végig fegyelmezett és odaadó játékért, mindenki beletette a közösbe a saját teljesítményét.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában