Futás

2017.09.24. 18:36

A mozgás volt a lényeg-több százan futottak Zalakaroson

 A hétvégén a futásé volt a főszerep Zalakaroson, a résztvevők több száz kilométert tettek meg összesen.

Benedek Bálint

Fotó: Szakony Attila

Zalakaroson a helyi Tourinform irodától immár második alkalommal indult a „MENDAN” Zalakaros és Kis-Balaton Futóverseny. Ennek keretében szombaton gyermek és családi futóversenyre várták a nevezőket, melyen a családok együtt futhattak rövid, 2,5 valamint 5 kilométeres távokon.

Az egész heti esős időjárást követően szikrázó napsütés és friss, igazi futóidő várta a nevezőket. A szervező, Zalakarosi Futrinkák a helyi turisztikai egyesülettel karöltve laza, az amatőrök számára könnyedén teljesíthető futással készült. A cél a mozgás megszerettetése volt, illetve a helyi és környékbeli futótársadalom kiszélesítése volt.

A Zalakarosi Futrinkák futó klub tagja, Szabadicsné Madaras Katalin kiemelte: a futóversenyt korábban mindig ebben az időszakban tartották, ám ettől az évtől a családok is csatlakoztak a kezdeményezéshez.

- A fürdőváros központjában futhattak a családok, akik edzettebbek ők az 5, míg a teljesen kezdők a 2,5 kilométeres távot választhatták – tette hozzá.

A szegedi Tábit Gábor és családja utóbbi táv mellett döntött, hiszen feleségével és gyermekeivel szerették volna kicsit átmozgatni az izmaikat.

A celldömölki Horváth Krisztián az országot járja a családjával, s mivel szeretik a dél-zalai környezetet szívesen neveztek. Két éve életmódot váltottak, azóta a gyerekekkel együtt szinte minden hétvégén futnak.

A vasárnapi, felnőtteknek szóló viadalra ők is regisztráltak, rajtuk kívül közel 250 fő indult, akik több táv közül választhattak. A Kis-Balaton kör 34 kilométere mellett váltóban is lehetett teljesíteni a távot.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában