Sakk

2017.09.19. 19:31

A miskolci sakk utánpótlás is felfedezte a Batthyány-Kanizsa Kupát

A 29. Batthyány-Kanizsa Kupa és 8. Bagonyai Attila Sakk Nemzetközi Emlékverseny partijait rendezték meg az utánpótláskorú sakkozók számára az elmúlt hétvégén a Batthyány-gimnáziumban, ahol a szervezők hat korosztályban is győztest hirdethettek.

Kühne László

A hazai sakk utánpótlás két nevezetes tagja: a miskolci Vanczák Tamás és a tapolcai Gaál Zsóka Kanizsán Fotó: Gergely Szilárd

A már csaknem három évtizedes hagyománnyal rendelkező torna ezúttal szolgált újdonsággal is, hiszen miskolci tehetségek személyében olyan indulók is voltak a kétnapos torna mezőnyében, akik csak ebben az esztendőben fedezték fel maguknak a nagykanizsai kupát.A már csaknem három évtizedes hagyománnyal rendelkező torna ezúttal szolgált újdonsággal is, hiszen miskolci tehetségek személyében olyan indulók is voltak a kétnapos torna mezőnyében, akik csak ebben az esztendőben fedezték fel maguknak a nagykanizsai kupát.

A hazai sakk utánpótlás két nevezetes tagja: a miskolci Vanczák Tamás és a tapolcai Gaál Zsóka Kanizsán Fotó: Gergely Szilárd

– Nyugodtan állíthatom, hogy a Batthyány Kupa hangulata és színvonala méltó volt a még Bagonyai Attila által szervezettekhez, azt hiszem, szebben nem is emlékezhettünk volna a jeles sakk tehetséggondozónkra – értékelt a verseny után Kercsmarics József a szervezők részéről.

– Nagyon örülünk, hogy korcsoportjában nemrég vb-2. helyezést elért Gaál Zsóka is itt lehetett, illetve a miskolciak részéről köszönthettük Vanczák Tamást is, aki már szintén komoly szintet képvisel a sakk utánpótlásban.S ha már Miskolc szóba került, nos, a borsodiaktól a Miskolci Kisbocsok először voltak Nagykanizsán, és ahogy az eredményekből kiderülhetett, nem is kicsi – kilenctagú – csapattal érkeztek, és nem egy dobogós helyezést sikerült elcsípniük. Hasonlóan kitettek magukért a tapolcaiak, és a szegediek sem hiába utaztak el a zalai helyszínre – ahol azért az egerszegiek, kanizsaiak és keszthelyiek is serényen gyűjtögették a pontokat.

29. Batthyány-Kanizsa Kupa és 8. Bagonyai Attila 2017. évi Sakk Nemzetközi Emlékverseny. Abszolút sorrendek. U8: 1. Tóth Barnabás (Tapolca) 7,5 pont, 2. Vadkerti Vince (Szeged) 7, 3. Beznicza Mira (Kőrösi-Péterfy Nagykanizsa) 5,5. U10: 1. Horváth Barnabás (Tapolca) 7, 2. Király Lilla Virág (Miskolci Kisbocsok) 6, 3. Vilics Hanna (Szombathely) 6. U12: 1. Varga Gábor (Szeged) 7, 2. Tóth Csongor (Tapolca) 6,5, 3. Németh Áron (Tapolca) 6. U14: 1. Pribelszky Bence (Miskolc) 7, 2. Gömböcz Zsófia (Szombathely) 6,5, 3. Juhász Judit (Tapolca) 6. U16: 1. Vodila Martin Botond (Edelényi VSE) 6, 2. Vanczák Tamás (Miskolc) 6, 3. Tubak Dániel (Maróczy Szeged) 5,5. U18: 1. Haselbach Dávid (Aquaprofit-NTSK) 8, 2. Szuhai Beáta Barbara (Edelény) 4,5, 3. Vanczák Virág (Miskolc) 4.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában