Atlétika

2018.04.22. 21:03

Mindkét korcsoportban a házigazda ZAC győzött

A szabadtéri atlétikai versenyszezon pénteki nyitánya után szombaton gyerekversenyt rendezett a Zalaszám-ZAC a Városi Sportcentrumban.

Varga Andor

A Sport XXI versenyeken fontos szerepet kap a játékosság Fotó: Katona Tibor/Zalai Hírlap

A 11, illetve 13 éves korosztályú ifjúatléták Sport XXI elnevezésű sorozatának régiós döntője került sorra, melyen a Zalaerdő Kupáért küzdöttek a résztvevők. Két megye, Vas és Zala utánpótlás műhelyei mutatkoztak be a viadalon.

A sorozat érdekessége, hogy csapatversenyről van szó, a gyerekek nyolcfős együttesekbe szervezve versenyeznek. Egyéni sorrendet nem hirdetnek, a hangsúly pedig (főleg a fiatalabbak esetében) a játékosságon, a sportág és a versengés megszerettetésén van. A Sport XXI esetében egyébként ez a régiós döntő a „csúcs”, ennél magasabb szintű versengést már nem rendeznek. Figyelnek ugyanis még arra is, hogy a versenyek ne legyenek „túlságosan nagyok”. A szervezők arra is figyelnek, hogy egy-egy ilyen viadal ne legyen három óránál hosszabb, vagyis a résztvevő gyerekeknek – és a hozzátartozóknak – ne eméssze fel egy teljes napját a hétvégéből.

A Sport XXI versenyeken fontos szerepet kap a játékosság Fotó: Katona Tibor/Zalai Hírlap

A szombati régiós döntőn a résztvevők végeredményben a fődíjért, a legeredményesebb klubnak felajánlott Zalaerdő Kupáért küzdöttek – a trófeát a házigazda Zalaszám-ZAC szerezte meg.

Eredmények, U11-es korcsoport: 1. Zalaszám-ZAC I. csapat (Ágoston Jázmin, Kalamár Bálint, Horváth Vivien, Veren Ákos, Kell Botond, Ruzsics Milán, Somlói-Orbán Benedek, Andrasek Vilmos) 11 helyezési pont, 2. Dobó SE Szombathely I. csapat 16 pont, 3. Szombathelyi Sportiskola 20.

U13: 1. Zalaszám-ZAC I. (Ebedli Dominik, Lákovics Márk, Czigány Mátyás, Kis Dávid, Király Kíra, Major Ágnes, Gyenese Zsófia, Óházy Julianna) 402 pont, 2. Szombathelyi Sportiskola 332, 3. ZAC II. (Ács Kristóf, Söjtöri Milán, Salamon Ádám, Németh Milán, Czigány Emma, Káldi Panna, Magyar Dorka, Bognár Emma) 311.

A zalaegerszegi csapatokat Bacsa Istvánné, Hajas Éva, Góczánné Tóth Zsuzsa, Pajor László, Szabó Gábor és Laczkó László készítette fel az erőpróbára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában