kosárlabda

2018.09.22. 21:12

Második helyen a ZTE KK az Orosz László Emléktornán

A szombati döntőben kikapott és így a második helyen végzett a 8. Orosz László Emléktornán a Zalakerámia-ZTE KK férfi kosárlabda-csapata.

Bálizs Zsuzsa

Pécsi VSK– Zalakerámia-ZTE KK 92-74 (18-16, 26-23, 24-14, 24-21) Kaposvár, 200 néző. Jv.: Kapitány, Söjtöry, Koncsek. PVSK: Pongó 5/3, Taylor 29/12, Ciric 2, Budimir 13/6, Horti 18/3. Csere: Simon 4, Antoni 15/15, Olasz 4, Popgyákunik 2, Benke. Vezetőedző: Csirke Ferenc. ZTE: Ware 7, Papp 8, Gliebov 6/3, Szabó 18/6, Agafonov 13. Csere: Durázi 6, Gulyás 9/6, Bagó 4, Kis 3/3. Vezetőedző: Bencze Tamás. A Zeténél ezúttal pihent Bernard Thompson: a tavaly Kecskeméten pattogtató hátvédre nagy szükség lesz a szombati, KTE elleni bajnoki rajton. Az első félidőben kiegyenlített csata zajlott, a baranyai együttes csak a nagyszünet előtt tudott 5 ponttal ellépni. Fordulás után kellemetlen rövidzárlat következett zalai oldalon, az ellenfél pedig 21- 0-s szériával 23 pontra növelte előnyét. És mint kiderült, ez el is döntötte a találkozót.

 

Fotók: Bálizs Zsuzsa

A pécsiek kiválóan céloztak a 6,75-ösön túlról – 13 triplát dobtak a meccsen. Kiemelkedő volt ebben a műfajban Antóni Csanád, aki gyakorlatilag nem tudott hibázni távolról. Thompson távollétében Kameron Taylor – akit a torna MVP-jévé választottak – is remekelt, 13 lepattanót is begyűjtött. A ZTE-ben Szabó Zsolt ponterőssége és harcossága mellett Gulyás Milán volt dicsérhető, a fiatal tehetség 15 percnyi játékidejével jól sáfárkodott, pontjai mellett két-két lepattanót és gólpasszt is jegyzett.

 

Jár az elismerés a csapatot elkísérő szurkolóknak is. – Meg kell keresni az okát a harmadik negyedbeli rövidzárlatnak – értékelt Bencze Tamás, a ZTE trénere. – Addig rajta voltunk a Pécsen, a folytatásban viszont meggyűlt a bajunk az alacsony szerkezetükkel. Jó PVSK győzött le bennünket, de ebben szerepet játszott Thompson bokasérülése is. Sok tanulságot adott a torna. Igyekeztünk több dologban előrelépni, de a védekezésünk most nem állt össze. A bronzmeccsen: Kaposvár–Szeged 85-75.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában