Légfegyveres Európa-bajnokság

2018.02.24. 16:16

Major Veronika hajszállal maradt le a döntőről

Nem sikerült döntőbe jutnia szombaton a keszthelyi Major Veronikának a Győrben zajló légfegyveres Európa-bajnokság női pisztolyos versenyében.

Varga Andor, MTI

A keszthelyi Major Veronika két szakágban is remekelt a múlt hétvégi Hungarian Openen Fotó: BEFAG LK

A Befag LK 20 éves kiválóságának teljesítménye a 60 lövéses alapversenyben elmaradt a várakozásoktól, ám a legjobb nyolc által vívott döntőről így is csak hajszállal maradt le. A 8. helyért ugyanis négy lövész futott külön versenyt, akik valamennyien 571 kört értek el, és sorrendjüket végül a „belső tízesek” száma (10,3 körnél jobb eredmény) döntötte el. Ebben az összevetésben 12-vel Major állt a legrosszabbul, s így lemaradt a fináléról, összességében a 12. helyen zárt. Ezzel együtt a három magyar induló közül övé volt a legjobb eredmény, ám ez kevéssé lehet most vigasztaló.

- Nagyon bosszantó ez az egész, de nem a kevesebb belső tízes miatt, hanem mert Veronikának ennél jobbat kellett volna lőnie, ugyanis többet tud – nyilatkozta az MTI-nek Győrik Csaba szövetségi kapitány. – Sajnos azt hiszem, a jónál is jobban akarta csinálni, nem azt tette, amit szokott, én pedig nem tudtam kizökkenteni menet közben.

A férfi pisztolyos mezőny három magyar indulója közt ugyancsak volt zalai érintettség Győrben, a riói olimpikon, de már Honvéd-színekben versenyző zalaegerszegi Tátrai Miklós személyében. Ő a 80 fős mezőnyben 568 körrel a 44. helyen zárt.

(Kiemelt kép: BEFAG LK)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában