Labdarúgás

2017.09.20. 19:59

Magyar Kupa: az ötből négy zalai csapat jutott tovább

Szerdán rendezték meg a labdarúgó Magyar Kupa országos főtábláján az első kört. A tét a 64 közé jutás volt, ami a zalai együttesek közül a ZTE FC-nek, a Gellénházának, a Nagykanizsának és az Andráshidának sikerült. Egyedül a Csács-Nemesapáti búcsúzott.

Kerkai Attila, Kühne László, Gergály György

Péntek Adrián NK pirosban

Gárdony-Agárdi Gyógyfürdő–ZTE FC 0-3 (0-0).

Agárd, 100 néző. Jv.: Berényi.

ZTE FC: Szemerédi – Nagy G., Koszó (Forgács, 49.), Polényi, Nagy T. – Végh, Ágoston (Dubek, 60.), Patvaros – Babati, Ekker (Vernes, 56.), Kertész. Vezetőedző: Zoran Spisljak.

A ZTE FC együttese számára csakis a továbbjutás volt elfogadható eredmény. A Fejér megyei I. osztály második helyezettje ellen az első félidőben nem sikerült betalálnia az egerszegieknek, de a második félidőben eldöntötte a továbbjutást a zalai csapat.

Gólszerzők: Babati (60.), Dubek (71.), Kertész (88.).

Kaposi Transport Csács-NSE-Pilisi LK 2-3 (2-1)

Nemesapáti, 200 néző. Jv.: Héra.

Csács-NSE: Jahic – Kozári, Éder, Horváth P., Csik (Sági, 46.) – Domján (Bandics, 83.), Horváth A., Lepár – Sluka – Kovács Gy., Bailo (Darabos, 74.). Edző: Sebők József.

A Pest megyei bajnokság jelenlegi listavezetőjét, a Pilisi LK-t egy busznyi szurkolójuk is elkísérte a hétközi kupameccsre. A Nemesapáti már az 5. percben vezetett, nem sokkal később már 2-0-ra növelte a hazai előnyt. Támadásban maradt a zalai együttes, és akár el is dönthette volna a mérkőzést, hiszen még két kapufát lőtt, Szépített a vendégcsapat, amely a második félidőben immár a széltől is támogatva támadott. A Pilisi LK előbb egyenlített, majd a hajrában egy kapu előtti kavarodás után kezezést látott a játékvezető, a megítélt büntetőt pedig a vendégek értékesítették, ezzel eldőlt a továbbjutás. A Csács-Nemesapáti ellenfele erős és jó csapat volt.

Gólszerzők: Sluka (5.), Bailo (11.), ill. Páles (21.), Szemán (54.), Timár (80 – 11-esből).

Lajoskomárom – Tarr Andráshida 0-3 (0-1)

Lajoskomárom, 250 néző. Jv.: Jakab.

Andráshida: Macher – Nagy Z., Major, Balla, Kalamár – Szabó M. (Horváth D.), Fülöp (Takács), Ferencz, Kovács L. (Varga) – Tóth L. Vittman. Edző: Dobos Sándor.

A Fejér megyei első osztályban játszó hazaiak ellen remekül kezdte a mérkőzést a zalai csapat. A vendégek gyorsan megszerezték a vezetést, és a folytatásban is uralták a találkozót. Több gólhelyzetet kihagytak, de a második félidő közepe táján növelte előnyét az Andráshida és eldöntötte a továbbjutást.

Gólszerzők: Kalamár (6., 70.), Ferencz (92.). .

Péntek Adrián (pirosban) a Nagykanizsa játékosa csap össze törökszentmiklósi ellenfelével. Fotó: Szakony Attila

UFC Nagykanizsa – Törökszentmiklós 2-0 (0-0)

Nagykanizsa, 170 néző. Jv.: Derdák M.

Nagykanizsa: Szabó Á. – Horváth B., Szabó B., Csáki, Hóbor, Hetesi, Gerencsér A., Márton, Horváth D. (Takács D.), Nagy G. (Szalai D.), Péntek (Lőrincz). Vezetőedző: Gombos Zsolt.

A kanizsaiak egy szintén jól felkészült ellenféllel találták szemben magukat, melynek tagjai nem csupán a védekezésre koncentráltak, amit a 4. percben elért kapufájuk is nyomatékosított. A kanizsaiak is mentek persze előre, a második játékrészben aztán egyértelműen átvette az irányítást a Kanizsa. A 67. percben egy előre tett labdára rajtoló Gerencsér Attila szemfülességének lett meg a jutalma a gól és a vezetés. A találkozó legvégén Lőrincz Bence egy ellencsapás végén kétgólosra növelte a hazaiak előnyét.

Gólszerzők: Gerencsér A. (67.), Lőrincz (91.).

Gellénháza-Mojito Lemon BTE Felsőzsolca

3-1 (0-0, 1-1, 2-1)

Gellénháza, 150 néző. Jv.: Szalai.

Gellénháza: Cseresnyés – Dávid A., Keszei, Papp T., Lukács L. – Bognár, Ferenczi (Toplak B., 76.), Gájer P. – Odonics, Horváth L., Nagy B. (Toplak G., 107.). Edző: Bencze Péter.

Kifejezetten küzdelmes, jó iramú mérkőzést játszott a két csapat. A második félidőben a zalaiak Nagy Bence révén megszerezték a vezetést, de nem sokkal később egyenlített a vendégcsapat. Következett a hosszabbítás, amiben aztán a Gellénháza Horváth László révén eldöntötte a továbbjutást. Ami annak is köszönhető, hogy Bencze Péter együttesében a cserék nagyon jól szálltak be a játékba, továbbá az erőnléttel sem volt gond a hazai oldalon, és teljesen megérdemelt a továbbjutás.

Gólszerzők: Nagy B. (69.), Horváth L. (105., 116.), ill. Janik (79.).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában