Foci

2017.10.23. 18:43

Magabiztos győzelmet aratott a Csács-NSE és a Nagykanizsa is

A hét végén a 11. játéknapra került sor a megyei labdarúgó I. osztályban. A Csács-NSE idegenben, míg a Nagykanizsa hazai pályán ért el magabiztos, ötgólos sikert.

ZH

A három gólt is szerzó becsehelyi Turi Dániel (fehérben) tartja a labdát Marton Tamás mellett a Keszthely-Becsehely mérkőzésen

Fotó: Katona Tibor

Gyenesdiás Kinizsi-Szepetnek 2-1 (0-1)

Gyenesdiás, 100 néző. Jv.: Vizi I.

Gyenesdiás: Matucza – Szigeti, Farkas, Szőcze, Fellner, Kisfalusi (Torsa), Soós G., Soós M., Kovács D., Sipőcz (Mosdósi), Czafit R. Edző: Hajba Géza.

Szepetnek: Szőke R. – Kalinics, Kotnyek (Szabó B.), Petanovics, Völgyi, Karakai, Nagy T., Szőke (Kobra), Rákhely, Kollár (László), Rácz. Játékos-edző: Cs. Horváth Gábor.

A hazaiak egy gyors, elkerülhető góllal már a 4. percben hátrányba kerültek. Részben meghatározó játékosaik hiánya, másrészt a rendkívül lelkesen és elszántan focizó vendégek miatt. Mindkét csapaton látszott, hogy fontos számára a győzelem megszerzése. Kemény küzdelem bontakozott ki a pályán és a második félidőben a Gyenesdiás úgy 4-5 közvetlen gólhelyzetéből kettőt tudott értékesíteni, amivel megérdemelten nyerte a találkozót.

Gólszerzők: Fellner G. (2), ill. Kollár. Jók: Kovács D. (a mezőny legjobbja) és a teljes hazai csapat ill. Kollár, Szőke R., Rácz. U19: Gyenesdiás-Szepetnek 0-4.

 

FC Keszthely Lazzarin Café-ZNet-Telekom Becsehely 1-4 (1-2)

Keszthely, 50 néző. Jv.: Németh I.

Keszthely: Kámán – Kiss B., Kubicsek S., Takács, Németh I. (Árvai K.), Kubicsek B., Marton, Németh A. (Cseszárik), Acél, Meszlényi, Bertók. Edző: Lajtai Roland.

Becsehely: Balassa – Horváth F., Pintér, Végh, Navracsics, Török (Nemes), Turi, Markulia J., Molnár R., Radmanics, Molnár M. (Markulia M.). Edző: Mutter Attila.

Meddő hazai fölénnyel telt a mérkőzés, a játék szinte az egész találkozó alatt a Becsehely térfelén folyt. A vendégek nagyon jól védekeztek, és az öt lehetőségükből négyet értékesíteni is tudtak, így megnyerték a mérkőzést.

Gólszerzők: Kubicsek B., ill. Turi (3), Pintér. Jók: Meszlényi, ill. Végh, Molnár R., Turi. U19: Keszthely-Becsehely 4-1.

A három gólt is szerzó becsehelyi Turi Dániel (fehérben) tartja a labdát Marton Tamás mellett a Keszthely-Becsehely mérkőzésen
Fotós: Katona Tibor

Hévíz-Semjénháza 3-0 (2-0)

Hévíz. Jv.: Papp Á.

Hévíz: Jánosa (Ruzsik) – Farkas (Nedelkó), Szi-Péter J., Czibor, Giber, Horváth (Tóth), Szi-Péter Zs., Kottán (Kiglics), Szántó, Török, Pálfi (Tarnóczai). Edző: Lantai Balázs.

Semjénháza: Szakmeiszter Á. – Latin, Schuller, Orbán, Novák, Szakmeiszter J., Pál, Pápai, Hans, Markek P., Kapuvári. Edző: Markek István.

A találkozó elején a hazai csapatnak sikerült megszerezni az első gólt. Rendkívül fegyelmezetten és harcosan kezdték a mérkőzést, aminek további találat lett az eredménye. A második félidőben nagyon visszaesett a Hévíz teljesítménye, több kapura veszélyes helyzetet is ki tudott alakítani a Semjénháza. Agresszív, felesleges szabálytalanságokban gazdag játékkal folytatódott a mérkőzés, a sárga lapok kiosztását követően azonban megnyugodtak a kedélyek. A folytatásban még egy találatot szerzett a Hévíz, így a végeredmény 3-0-s, megérdemelt hazai győzelem.

Gólszerzők: Török (2), Pálfi. Jók: Török, Szántó, Szi-Péter Zs., ill. Orbán, Novák, Kapuvári.

 

Olajmunkás Gellénháza-Horváth-Méh Kiskanizsai Sáskák 3-0 (2-0)

Gellénháza, 30 néző. Jv.: Lapath D.

Gellénháza: Cseresnyés (Simon) – Keszei, Papp, Horváth B., Lukács, Bognár, Szabó (Dávid), Gájer, Ferenczi (Odonics), Nagy (Toplak G.), Horváth L. (Toplak B.). Edző: Bencze Péter.

Kiskanizsa: Munkácsi – Póka, Piecs, Becze, Lukács, Anger, Szabó, Kálcsics, Horváth, Kiss (Mulasics), Ötvös. Játékos-edző: Lukács István.

A csapatok tabellán elfoglalt helyezésének lenyomata volt a mérkőzés. Magabiztosan tartotta otthon mindhárom bajnoki pontot az Olajmunkás.

Gólszerzők: Nagy, Ferenczi, Gájer. Jók: Lukács, Nagy, Gájer, Keszei, ill. Munkácsi, Ötvös, Becze. U19: Gellénháza-Kiskanizsa 3-0.

 

Nagykanizsa-Lenti TE Sport 36 5-0 (0-0)

Nagykanizsa, 150 néző. Jv.: Bors B.

Nagykanizsa: Szabó Ád. – Szabó Áb. (Lőrincz), Csáki (Kulcsár O.), Horváth B., Szabó B., Horváth D., Márton (Zsirai P.), Hóbor, Szalai (Nagy G.), Gerencsér (Zsirai A.), Hetesi (Kulcsár R.). Edző: Gombos Zsolt.

Lenti: Balogh B. – Fehér, Czigány, Sárkány B. (Mayer), Horváth M., Balog (Godena), Lovrencsics, Szabó Zs., Szabó T., Lukács (Mentes), Dolmányos. Edző: Kovács Béla.

A mindig kellemetlen ellenfélnek bizonyló Lentivel szemben rangadóra készültek a hazaiak, akik igyekeztek is magukhoz ragadni a kezdeményezést, de a vendégek egységes csapat benyomását keltve jól tartották magukat. Ahogy az már nem egyszer megtörtént az idény során, a kanizsaiaknak az első találatukig volt nehéz feltörni ellenfelük védelmét. Onnantól trénerük szavaival élve, a közönségszórakoztató játékukhoz már gólok is társultak és végül nagy különbségű, egyben megérdemelt sikert könyvelhettek el, mellyel meg is őrizték több mint egy győzelemnyi előnyüket a tabellán.

Gólszerzők: Lőrincz (2), Nagy G., Szalai, Szabó Zs. (öngól). Jók: az egész csapat, ill. senki.

 

Lets Do It Technoroll Teskánd-Zalalövő 2-3 (0-0)

Teskánd, 60 néző. Jv.: Varga P.

Teskánd: Bucsics – Gulyás (Szekeres), Szabó B., Bedő I., Bedő M., Magyar, Luki (Kecskés), Sonkoly (Vizsy), Toplak (Hadrik), Major (Mehdi), Pergel. Edző: Pergel Attila.

Zalalövő: Dóra – Szőke, Gyenese, Flander (Tóth Á.), Nagy D., Zsoldos An. (Cséber), Kellner, Balogh A., Sipos, Zsoldos At., Penczák. Edző: Ostrom János.

A találkozó elejétől a teskándiak domináltak, sok helyzetet kialakítottak, de csak a 70. percben tudták megszerezni a vezetést. A mérkőzés képe alapján úgy tűnt, hogy ezzel meg is szerzi a hazai csapat a győzelmet, de az utolsó öt percben két nagy egyéni hibának és egy vélhetően lesről született gólnak köszönhetően megnyerte az összecsapást a lelkes vendégcsapat. Az elmúlt öt mérkőzésen a Teskándnak szerencséje sem volt, illetve a teskándiak úgy érzik, a játékvezetők is több alkalommal a kárukra tévedtek.

Gólszerzők: Pergel, Vizsy, ill. Sipos, Gyenese, Tóth Á. Jók: Pergel, Vizsy, ill. az egész csapat. U19: Teskánd-Zalalövő 3-0.

 

Tisza-Ép Zalaszentgrót- Kaposi International Transport Csács-NSE 1-6 (0-4)

Zalaszentgrót, 50 néző. Jv.: Novák R.

Zalaszentgrót: Tóth Zs. – Németh Á., Liegler (Csík), Horváth D., Bonyhárd (Kovács B.), Gájer (Vastag F.), Csarmasz, Tóth D. (Sümegi), Horváth B., Csik, Nagy T. (Szeiler). Edző: Jankovics Péter.

Csács-NSE: Jahic (Szilasi) – Éder, Mihalecz (Bandics), Lepár, Kovács Gy., Horváth P., Horváth A., Kozári, Sági (Darabos), Csik (Kiss B.), Domján. Edző: Sebők József.

A lelketlenül felálló hazaiak ellen megérdemelten nyertek a vendégek. A zalaszentgrótiak gratulálnak a Csács-Nemesapáti csapatának.

Gólszerzők: Szeiler, ill. Kovács Gy. (2), Mihalecz, Sági, Domján, Gájer (öngól). Jók: senki, ill. az egész csapat. U19: Zalaszentgrót-Csács-NSE 4-2.

Femat Csesztreg-Zalagrár Pókaszepetk 4-0 (0-0)

Csesztreg, 100 néző. Jv.: Lakics P.

Csesztreg: Fábián – Szekeres, Horváth R., Kiss Ba., Kancsal (Nemsics), Nagy N. (Hermán), Nagy M. (Kiss Bá.), Molnár, Elek, Pesti (Magai), Nagy R. (Pál). Edző: Németh Imre.

Pókaszepetk: Blaskovics – Büki (Bertók), Szekeres, Kovács M., Bognár, Göncz, Takács Á., Cseke, Vaspöri, Horváth Sz., Rédei (Valkóczi). Játékos-edző: Lepár Attila.

Gólszerzők: Kiss Bá. (2, egyet 11-esből), Nagy N. (11-esből), Pál. Jók: Kiss Bá., Molnár, Szekeres, ill. Blaskovics. Kiállítva: Bognár (51., Pókaszepetk). U19: Csesztreg-Pókaszepetk 5-0.

Az első félidő kiegyenlített játékkal telt. A 48. percben Kiss Balázst Blaskovics szabálytalanul szerelte a 16-oson belül, a megítélt 11-est Nagy Norbert értékesítette, 1-0. Az 55. percben Kiss Bálint jól lépett ki a védők közül és a hosszú sarokba lőtt, majd öt perccel később őt rántották le a büntetőterületen belül, a 11-est ismét Nagy Norbert rúgta, de lövését Blaskovics kivédte.

A következő támadás után Pál fejelt a kapuba, 3-0. A 69. percben újra a 16 éves Kiss Bálint volt a főszereplő, szabálytalanul szerelték a 16-oson belül, a megítélt 11-est ő végezte el és beállította a végeredményt. A második félidőben a csesztregi csapat jó játékkal, megérdemelten szerezte meg a három pontot.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában