Egy lépéssel újra közelebb az NB I-hez!

2019.04.14. 19:00

Lesjak bólintott, 9 pont a ZTE előnye!

A labdarúgó NB II 32. fordulójában hétpontos előnnyel várhatta az élen a Kazincbarcika elleni újabb találkozóját a ZTE FC csapata. Az egerszegiek 1-0-ra nyertek, és az előnyük immár 9 pont az élen!

Kerkai Attila

Fotó: Pezzetta Umberto

ZTE FC – Kazincbarcika 1-0 (0-0)

Zalaegerszeg, 1422 néző. Jv.: Böcskei (dr. Szabó, Bertalan).

ZTE FC: Zöldesi – Bolla, Lesjak, Szépe, Bedi – Kiss M., Kocsis – Barczi (Gajdos, 78.), Grumic, Farkas (Hudák, 61.) – Bobál (Novák, 61.). Vezetőedző: Dobos Barna.

Kazincbarcika: Somodi – Heil, Belényesi, Fótyik, Mikló – Olteán (Krausz, 39.)- Tóth L., Toma, Kiss B., Kanalos (Palmes, 46.) – Szabó L. (Ádám F., 69.). Vezetőedző: Gálhidi György.

Gólszerző: Lesjak (71).

Sárga lap: Bolla (79.), illetve Tóth L. (45.), Somodi (65.), Kiss B. (71.).

A ZTE FC a Kazincbarcika ellen újabb győzelemre készült. A múlt heti Gyirmót elleni győztes rangadón megsérült Devecseri Szilárd ezúttal csak a kispadon kapott helyet, elsősorban óvatosságból. Szépe kezdett belső védőként Lesjak mellett, a ZTE pedig eleve nem készült könnyű mérkőzésre, még a sikeres széria ellenére sem. Elsősorban a Kazincbarcika eredményei és stílusa tette óvatossá a listavezetőt és a borsodiak nem is nagyon akartak kinyílni. A ZTE birtokolta többet a labdát, azonban nem ronthatott neki az ellenfélnek, hiszen a vendégek alig várték, hogy kontrázzanak.

Fotó: Pezzetta Umberto

Az első negyedórában Grumicnak volt két ígéretes megmozdulása, egyszer lesre futott, egyszer pedig jó helyzetből fölé emelt. A ZTE próbálta kicsalni az ellenfelet, kissé hátrébb húzódott, de nem úgy tűnt, hogy sietős lenne a Barcikának. Az egerszegieknek nem nagyon ízlett ez a játékstílus, de az is igaz, hogy a ZTE nem tudta annyira felpörgetni a játékot, hogy kizökkentse „komfortzónájából” a vendégeket. Helyzet nem alakult ki a kapuk előtt, egészen a 34. percig, amikor Barczi középről, 12 méterről egy visszatett labdát lőtt kapura, de a kapus lábbal védett. Két perc múlva, ugyancsak Barczi csípett egy egy labdát és a kiinduló kapus felett alig emelt fölé. Ezek már helyzetek voltak és a zalaiak elkezdtek veszélyesebben támadni. A 43. percben Bedi törhetett előre, de lövése kijött Somodiról, így nem született gól az első félidőben.

A vendégek mestere a szünetben kihasználta második cseréjét is, a játék képe pedig nem sokat változott. A ZTE kezdeményezett, de nem sok sikerrel. A Kazincbarcika keményen védekezett, és nem hibázott, pedig voltak kapu előtti jelenetek is. A ZTE kissé minta körülményesen támadott volna, aztán az 58. percben csaknem vezetett a vendégcsapat. Tóth L. szépen játszotta tisztára magát, már csak Zöldesivel állt szemben, de a zalai kapus jól zárta a szöget és kipattant róla a lövés.

Fotó: Pezzetta Umberto

A ZTE kettős cserét hajtott végre, Bobál és Farkas jött le, helyükre Novák és Hudák érkezett. Valamit lépni kellett, hiszen az egerszegieknél hiányzott a kellő határozottság, ebben pedig benne volt az a veszély, hogy az ellenfél talál egy gólt. Lásd Tóth lehetőségét, hiszen az a helyzet a meccs addigi legnagyobbja volt. A 71. percben aztán vezetéshez jutott a ZTE. Kiss M. végzett e szabadrúgást a jobb oldalról, átívelt a hosszú oldalra, ahol érkezett Lesjak, ő pedig az ötös sarkától a hosszú sarokba bólintott, 1-0.

A 75. percben hatalmas helyzet maradt ki, Grumic ugratta ki Barczit, aki a kapusra vezette a labdát, átlöbbölte felette a labdát, de mellé ment... Barczi nem kicsit volt mérges – önmagára... A Kazincbarcika immár kijjebb jött, támadni kezdett és kinyílt. A ZTE végül nem tudta kihasználni ezt, de nem is lett szükség rá. Zoran Lesjak találata most sokat ért, hiszen a Gyirmót ikszelt, így a ZTE FC előnye immár 9 pontra nőtt az élen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában