Testépítés

2017.12.12. 19:32

Jövőre már a profi kártyáért száll harcba

Az egerszegi testépítő, Németh Bálint sikereiről korábban is beszámoltunk, s arról is, hogy készült a San Marinó-i európai Amatőr Olympiára. A viadal a közelmúltban lezajlott, Németh Bálint pedig bronzérmet szerzett a versenyek során.

Kerkai Attila

Németh Bálint a San Marino-i versenyen, nyakában erőfeszítései jutalmával, a bronzéremmel Fotó: Dunavölgyi Zsolt

Fotó: Imre Barta

A San Marinóba való elutazás előtt Németh Bálint úgy fogalmazott, hogy szeretne a legjobb 16 közé jutni, amit aztán alaposan túlteljesített. A viadalon egyébként a profi versenyekre szóló kártyát is lehetett szerezni, Németh Bálint pedig elégedett lehet teljesítményével. A Men's Physique 173-177 cm-es kategóriában versenyezve szerzett bronzérmet.

Németh Bálint a San Marino-i versenyen, nyakában erőfeszítései jutalmával, a bronzéremmel Fotó: Dunavölgyi Zsolt

- A bronzérem természetesen több, mint amit előzetesen vártam – szögezte le Németh Bálint, aki a fővárosban is készül, ha nem Egerszegen edz. – Nagyon népes mezőnyben vehettem részt és talán én voltan az egyetlen naturál testépítő. Azt gondolom, hogy nagyon színvonalas viadalon sikerült megszereznem a bronzérmet, ami újabb lökést adott, hogy még komolyabban kezdjek el készülni. Óriási büszkeséggel tölt el, hogy egy viszonylag kis városból indulva ilyen eredményt tudtam elérni, ezzel is példát mutatva sokak számára, hogy lehetetlen nem létezik, „csak” alázatos munka kell a sikerhez! – mondta el. – Most egy kis pihenés következik, de keresem az előrelépés lelehetőségét. Amihez minden bizonnyal még több munkára lesz szükség, hiába van jó eredmény, rá kell pakolni erre is. Jövőre a célom ezek után természetesen már a profi kártya megszerzése, amire elég nagy eséllyel pályázhatok, hiszen még csak 21 éves vagyok. Ha jól számoltam, a jövő évben 19 olyan testépítőverseny van, amin ilyen kártyát lehet szerezni, s megpróbálom én is.

A profi testépítés pedig már egy más világ lenne, mindenesetre Németh Bálint kíváncsi erre is. Azt még elmondta, hogy sokat köszönhet Zalaegerszeg önkormányzatának a támogatásért, hiszen ez is kellett, hogy fel tudjon készülni.

Németh Bálint a fiataloknak azt üzeni, hogy álmok igenis léteznek, és ha nap mint nap úgy kel fel az ember, hogy előző nap mindent megtett a céljai elérése érdekében, akkor sokan fognak mellé állni, és végül eléri a vágyait.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában