Helyi sport

2018.03.23. 20:01

Ifjú cserszegtomaji lábtoll-labdások sikerei

A dunaújvárosi idénynyitó verseny után Nyárlőrincen léptek hálóhoz az utánpótláskorú lábtoll-labdázók. Zala megyét a Cserszegtomaji Sport Klub versenyzői képviselték, csapat és egyéni számokban.

Kerkai Attila

A cserszegtomajiak győztes leány csapata (balról): Belovári Panna, Berezvai Barbara, Gumhert Noémi és Pál Diána Fotó: CsSK

A négy megye négy egyesületének versenyében 67 gyermek és serdülő versenyző küzdött a minél jobb helyezésekért, és a vetélkedésben szép zalai sikerek születtek. A betegségtől megtizedelt cserszegtomajiak 11 játékossal utaztak a Kecskemét melletti helyszínre, ahol Belovári Panna a gyermek mezőnyben ismét megállíthatatlan volt. A tavalyi év legjobb gyermek leány lábtoll-labdázójának választott Belovári a dunaújvárosi verseny után ismét győzelemre vezette csapatát. Majd ezek után egyéniben is sikerült megismételni teljesítményét úgy, hogy örök rivális csapattársát, Horváth Lilit verte a döntőben 2:1-re. A dobogó harmadik fokára is két cserszegtomaji versenyző állhatott fel, Pál Diána és Berezvai Barbara személyében.

A cserszegtomajiak győztes leány csapata (balról): Belovári Panna, Berezvai Barbara, Gumhert Noémi és Pál Diána Fotó: CsSK

A serdülőknél a Cserszegtomaj fiú gárdája (kiegészülve a gyermek korcsoportos Horváth Lilivel) ezüstérmet szerzett, Fark Vencel egyéniben második, Sándor Barnabás pedig harmadik helyen zárt a 20 fős mezőnyben.

A serdülő lányok (Gyetvai Boglárka, Lázár Petra, Rénes Boglárka, Török Lili) harmadikok lettek, egyéniben Lázár és Rénes megismételte a csapatban elért teljesítményét.

A korosztályok következő versenye a diákolimpia megyei finálé lesz április 6-án Nagykanizsán, ahol kiderül, mely iskolák képviselhetik Zalát az országos döntőn.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában