Mocorgók

2018.07.22. 20:08

Ideális időben tekerték végig a Pannon Maratont

Ideális kerékpározó idő várta vasárnap a 15. Háromországos Pannon Maraton indulóit. A verseny főszervezője idén a helyi Mocorgók az Egészségért és a Környezetért Egyesület volt.

Korosa Titanilla

A leghosszabb táv, a mindhárom országot érintő 120 km-es verseny rajtjának pillanata Fotó: Kósa R.

A határokon átnyúló kezdeményezés életében különleges év 2018, hiszen idén lett 15 éves az a megállapodás, melyet a három ország kerékpáros egyesületei kötöttek egymással. Azóta felváltva ad otthon a sportrendezvénynek Lenti, valamint a szlovén és a horvát partner.

A leghosszabb táv, a mindhárom országot érintő 120 km-es verseny rajtjának pillanata Fotó: Kósa R.

Az idei maratonra mintegy háromszázan neveztek. A 275 indulót ideális kerékpáros idő várta a 9 órás rajtnál a városközpontban. A 120 kilométeres hosszú távot 115-en, az 55 km-es középtávot 136-an teljesítették. A hosszabb távra profi bringások is neveztek. Emellett családok számára hirdették meg a 20 km-es határ menti kerekezést, melyhez 24-en csatlakoztak. A 120 km-es távon három szlovén kerékpározó – Zoran Ribic, Dominik Ketis és Blaz Marot – szinte egyszerre, néhány másodperc különbséggel ért be a célba, 2 óra 42 perc alatt tették meg a távot.

– Eső nélkül, szélcsendben zajlott a maraton, szerencsére így a kísérőprogramokat is sikerült megtartani – mondta Kovács Erik, a Mocorgók Egyesület elnöke. – A versenyzők többségében erőnlétüknek megfelelően választottak távot, mindenkinek az ötórás szintidőn belül sikerült célba érkeznie a leghosszabb távon, mely mindhárom országot érintette. A középtáv első helyezettjei a dobronaki kerékpáros csapatból nagyon jó időt mentek. A 40 km-es mountain bike terepfutamra a szombati esőzés miatt nem vállalkoztak a biciklisek. Az időjárás előrejelzés többeket elrettentett, hiszen várható volt, hogy elered az eső, ezért alacsonyabb volt a nevezők száma, de összességében egy sikeres rendezvényen vagyunk túl. Ajándékot kapott még a verseny legidősebb és legifjabb résztvevője is. Előbbi az 1929- es születésű, Szlovéniában élő Schubert Sigi volt, az idős sportember rendszeresen veszt részt kerékpáros rendezvényeken. A legfiatalabb biciklis pedig az 5 éves zalaegerszegi Gálos Zoltán volt. Jövőre a következő Pannon Maraton házigazdája Szlovénia lesz.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában