Kézilabda NB II

2018.09.25. 19:05

Hévíz SK: nagyszerű idegenbeli bravúr

A női kézilabda NB II-ben Zala megyét két csapat képviseli. Az első két fordulóban a Hévíz SK két győzelmet, benne egy bravúrt könyvelhet el, míg az Egerszegi KK két vereséggel kezdett.

Iglódi Endre, Kerkai Attila

Az Egerszegi KK játékosa, Gotthárd Klaudia (a labdával) készül bevenni a Mosonmagyaróvár kapuját Fotó: Szekeres

Délnyugati csoport:

Hévíz SK–Tolna 21-20 (11-10)

Hévíz, 150 néző. Jv.: Borsóné Nagy T., Molnár-Lakatos I. Hévíz: Molnár A. – Czigány 3, Gácser, Berecz 2, Burghardt L. 8, Fehér 1, Cseberko 2. Csere: Bán-Farkas (kapus), Vágó, Balogh B. 1, Holczbauer 1, Buzás 1, Borsi 2, Kovarszki, Halász. Edző: Baranyai Norbert. A vendégek két gólját követően a Hévíz átvette az irányítást és lényegében esélyeshez méltóan végig vezetett a mecscsen. A hazaiak már 7-3-ra is elhúztak, de következett egy 10 perces gólcsend, és a lelkes és szervezett vendégek felzárkóztak. A második játékrész közepén 18-15-ös vezetésnél szintén 10 percen át nem született hazai gól, és a vendégek az utolsó percben egyenlítettek. Baranyai Norbert edző fél perccel a vége előtt időt kért, és az utolsó támadásból a csapatkapitány, Czigány Nóra betalált, így Hévízen maradt a két bajnoki pont. Jó: Burghardt L. (a mezőny legjobbja).

Siófok U22–Hévíz 25-28 (12-16)

Siófok 100 néző. Jv.: Szászfalvi, Tasnádi. Hévíz: Molnár – Czigány 2, Fehér 6, Burghardt L. 8, Berecz 6, Kovarszki 2, Borsi B. 1. Csere: Bán-Farkas (kapus), Buzás 1, Vágó 2, Holczbauer, Cseberko, Balogh B., Halász. Edző: Baranyai Norbert. A régi nagy rivális, a 2017- es bajnok Siófok otthonában bátran kezdett a Hévíz, szinte végig vezetett, sőt a félidő közepén egy 4-0-s sorozatnak köszönhetően el is húzott. Fordulás után sem változott a játék képe, és 18-12-re, majd 26-21-re is vezettek a Baranyai Norbert által vezérelt zöld-fehérek, a győzelmük nem forgott közvetlen veszélyben. Győzelmük értékét növeli, hogy ezúttal betegség miatt hiányzott a csapatból a gólgyáros Gácser Klaudia. A védekezés ezúttal is végig rendben volt a hévízieknél. A befejezés előtt Fehér Kitti megszerezte a klub történetének 11 000. találatát a Nemzeti Bajnokságban. Jók: Fehér, Burghardt L., Berecz.

Északnyugati csoport:

VKL SE Győr– Egerszegi KK 31-18 (16-7)

Győr, 100 néző. Jv.: Gecsey, Lamberg-Liszkai. Egerszegi KK: Tállai – Jáger 1, Hári, Szalai 2, Gotthárd 3, Balogh B. 3, Bogár 1. Csere: Mikolics, Becze (kapusok), Balogh V. 1, Béres 4, Pem 1, Csata, Marton, Major, Blaskovics. Játékos-edző: Csatáné Balogh Beatrix. Az előző szezonban még az NB I B-ben szereplő győriek vendégeként esett át az új bajnokság bemutatkozásán az Egerszegi KK. A zalaiak játékát a kapkodás, a pontatlanság jellemezte, az ellenfél már a 15. percben 9-1-re vezetett. Az egerszegiek később sem tudtak felpörögni, ennek lett a következménye a nagyarányú vereség. A különbség leginkább az eladott labdákból, a kipattanók megszerzéséből és a rengeteg kapufából adódott.

Egerszegi KK – Mosonmagyaróvári KC U22 23-26 (12-14)

Zalaegerszeg, 150 néző, Jv.: Gál L., Ludvig. Egerszegi KK: Tállai – Jáger 1, Hári 1, Szalay 1, Mátyás, Pem 1, Polgár. Csere: Balogh 1, Béres 6, Csata 4, Balogh B. 3, Marton, Major, Gotthárd 5, Mikolics. Játékos-edző: Csatáné Balogh Beatrix.

Az Egerszegi KK játékosa, Gotthárd Klaudia (a labdával) készül bevenni
a Mosonmagyaróvár kapuját Fotó: Szekeres

Az első percekben mintha az öltözőben ragadt volna a hazai csapat, de aztán az EKK rendezte a sorait és fordított (5-4). A 20. percig felváltva vezettek a csapatok, ám hazai oldalon jött egy hullámvölgy (8-13). Állandósult a két-háromgólos különbség, majd a 40. percre újra egy gólra zárkózott a hazai csapat (17-18). Kiélezett és szoros végjáték következett, Tállai bravúrosan védte az Egerszegi KK kapuját. A hazaiak újra ziccert hibáztak, a vendégek viszont betaláltak, eldöntve ezzel a rangadóvá nőtt mérkőzést. Kis szerencsével és valamivel nagyobb koncentrációval összejöhetett volna a bravúrgyőzelem.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában