Kosárlabda

2018.10.19. 20:00

Hétfőn cseh ellenfél érkezik Egerszegre

A csütörtöki Zalakerámia-ZTE KK–Szeged (74-57) NB I. A csoportos férfi-kosárlabdamérkőzés után az egerszegi csapat őrzi veretlenségét a bajnokságban, hétfőn pedig újabb kihívás vár rá. Az Alpok–Adria Kupában ekkor játssza le első hazai találkozóját Bencze Tamás együttese: 18 órától a cseh Brno lesz a vendég.

Kerkai Attila

Senki nem akart semmi konkrétumot mondani, de mindenki tudta, hogy mire gondolnak… A csütörtöki bajnoki találkozó ugyanis játékvezetői szempontból nem volt éppen sima. Ahogy a lefújás után az edzők is elmondták: férfias küzdelem zajlott a pályán, de nem durva. A kérdés csak az volt, hol lehetett volna úgymond „megfogni” ezt a meccset, hogy a sípmestereknek aztán ne kelljen ennyi technikai hibát kiosztani, ennyiszer megszakítani a játékot, és tanácskozni. Ráadásul volt egy kiállítás is, ami meg – ha úgy nézzük – jogosnak tűnt, hiszen Nenad Sulovic már a labda megszerzése után ütötte meg könyékkel az egerszegi Doktor Pétert.

A zetés Andriy Agafonov (fehérben) és a szegedi Wirth Ádám mozdul a labdára Fotó: Pezzetta

A ZTE KK negyedik győzelmét végül elkönyvelte, ami remek szezonrajtot is takar. A találkozó után az egerszegiek amerikai légiósa, Bernard Thompson volt a sajtótájékoztató egyik résztvevője, akit a mérkőzés mellett arról is megkérdeztünk, mikorra épülhet fel teljesen bokasérüléséből, hiszen hetek óta ezzel bajlódik. Amúgy Thompson a Szeged ellen csapata egyik legjobbja volt.

– Először is örülök a győzelemnek, de gratulálok a Szeged csapatának a játékához, mert jól teljesítettek – mondta Bernard Thompson.

– Kemény, fizikailag megterhelő találkozón jutottunk túl. Az első félidőben a Szeged nagyon közel volt, de a másodikban már jobban sikerültek a dobásaink és a lepattanók megszerzése is. A sérülésemről annyit: olyan jellegű, hogy napról napra kell konzultálni az orvossal, mennyire terhelhetem, egyelőre nem tudom, mikor lesz tökéletes.

A ZTE KK a bajnoki mérkőzés után hazai pályán is bemutatkozik az Alpok–Adria Kupában. Hétfőn 18 órától a cseh Egoé Basket Brno lesz a vendég. A brnóiak az első fordulóban – hasonlóan a ZTE KK-hoz – kikaptak a horvát Skrljevótól. Ám a csehek a minap már javítottak, ugyanis 77-76-ra nyertek a csoport negyedik tagja, az osztrák Klosterneuburg ellen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában