Csúcstámadás

2018.06.21. 19:22

Háromszázan futottak a lenti futóversenyen

Mintegy 300 futó vett részt az Iszkiri Futóklub Egyesület nyári Csúcstámadás futóversenyén.

Korosa Titanilla

legkisebbek még kísérőkkel vágtak neki a távnak Fotó: a szerző

Csendes eső zavarta meg az egyébként kellemes futóidőt, de így is szép számban érkeztek futók a Csúcstámadásra. Reggel hagyományosan két gyermekfutammal indult el a népszerű futóverseny a bemelegítést követően, a legkisebbek 400, a 6–12 éveseket 800 méteres távra nevezhettek. A mezőny ez alkalommal is népes volt, mintegy 100 futópalánta próbálta ki magát. Ezután indultak el a három hosszabb táv résztvevői. A városban, az üdülőövezet felé vezető 5 kilométeres táv volt a legnépszerűbb, erre 71 futó nevezett, míg a két hosszabb táv közül a 11,3 km 55, a 23,4 km-es félmaratoni táv pedig 50 futót vonzott. Mindkét futam résztvevői a lendvadedesi tó felé indultak, a 11,3 km nevezői onnan fordultak vissza a verseny központjába, a művelődési központhoz. A leghoszszabb távot választók dolgát nehezítette, hogy Tenke-hegyen a 8,5 és 9,5 km közötti rövid szakaszon a hét eleji eső elmosta az utat, valamint az ott zajló kerékpárút-építés miatt az útviszonyok inkább egy terepfutó pályához hasonlítottak. Így igazán változatossá vált a félmaratoni táv útvonala, mely a Lendva-hegyi Vinárium kilátóig vezetett, majd onnan fordultak vissza a résztvevők. Utóbbi távot végül a férfiak közt Szunyog Péter (1:41:59) teljesítette a leggyorsabban, a női mezőnyben pedig Lukács Gabriella (1:57:30) végzett az élen.

A legkisebbek még kísérőkkel vágtak neki a távnak Fotó: a szerző

A jó hangulatú futóversenyt idén is továbbfejlesztették a szervezők, 70 méteres futamot hirdettek meg a nyugdíjas korosztálynak, melyhez a helyi nyugdíjasklub tagjai közül 11- en csatlakoztak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában