A Teskándnak mindegy, ki következik

2018.09.24. 19:34

Három zalai csapat ellenfélre vár a Magyar Kupában

A hatból három zalai csapat továbbjutott a labdarúgó Magyar Kupa első főtáblás köréből. A ZTE FC számára kötelező volt a továbbjutás, a Tarr Andráshidának „illett” ez, a Lets Do It Technoroll Teskánd számára pedig következhet az újabb „örömjáték” a legjobb 64 csapat között.

Kerkai Attila

A Teskánd csapata (zöld mezben) tovább írhatja saját kupatörténetét. A kép bal szélén Pergel Bence (8), aki a szombati találkozón a hosszabbításban kétszer is betalált Fotó: Katona Tibor/Zalai Hírlap

A Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) ezúttal a hét végére tette az MK 128-as táblájának küzdelmeit, emiatt nem rendeztek az NB I-ben, az NB II-ben és az NB III-ban sem bajnoki fordulót. Zala megyét hat csapat képviselte az országos táblán, az FC Nagykanizsa hazai pályán szerepelhetett, de a szintén NB III-as Iváncsa a 88. percben szerzett góllal nyert és továbbjutott. A Femat-Csesztreg szintén NB III-as ellenfelet, a Makót fogadta, és a zalaiak két alapemberüket is nélkülözve 4-0-ra kikaptak, a Hévíz SK pedig a hosszabbításban kapott ki (4-2) az NB III-as Pápától.

A Teskánd csapata (zöld mezben) tovább írhatja saját kupatörténetét. A kép bal szélén Pergel Bence (8), aki a szombati találkozón a hosszabbításban kétszer is betalált Fotó: Katona Tibor/Zalai Hírlap

A ZTE FC továbbjutása a Sárrétudvar (Hajdú-Bihar megye) otthonában kötelező volt, amit egy szerény, 1-0-s sikerrel, Novák Csanád góljával teljesített is az egerszegi csapat. Dobos Barna együttesében több utánpótláskorú játékos is szerepelt, hiszen a kék-fehérek szerdán a Váccal játszanak idegenben bajnoki mérkőzést. A Tarr Andráshida szintén az ország másik felébe, a Balkány SE otthonába utazott, és hosszabbítás után 3-1-re nyert. A hidaiakra szintén igaz: a terv teljesítve.

– Továbbjutottunk, nemhiába utaztunk ennyit, éppen ezért elégedett vagyok – értékelt Dobos Sándor, az Andráshida vezetőedzője. – Nem volt ez a balkányi csapat olyan rossz, évek óta a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei I. osztályú bajnokság élcsoportjába tartozik. Tíz emberrel fejeztük be a mérkőzést, és a hosszabbítás döntött. Abban a szakaszban már kijött, hogy az NB III gyorsabb játékot kínál, s mi végig tartani tudtuk ezt az intenzitást, míg a Balkány a hosszabbításban már nem.

A Lets Do It Technoroll Teskánd szintén 120 perces csata után jutott tovább 3-0-val. Amiből következik, hogy mindhárom teskándi gól a ráadásban született. Pergel Attila együttese egy szintén megyei I. osztályú csapatot, a Mezőfalvát (Fejér) búcsúztatta, s a teskándiak most már neves csapatra vágynak a következő körben.

– Nekünk már az is nagy szó, hogy az országos küzdelmekben veszünk részt – mondta Pergel Attila, a Tes­kánd edzője. – Nagy lelkesedéssel vártuk az összecsapást, ellenfelünknél két, NB I-es múltú játékos is szerepelt. A rendes játékidő végén 0-0 volt az állás, ami megfelelt a játék képének, de a hosszabbításban erővel is felülmúltuk a riválist. Nagyon jól jött, hogy már a 92. percben betaláltunk, ez sokat lendített a csapatomon. Továbbjutottunk, ez volt a célunk, és szeretnénk egy neves csapatot fogadni a következő körben. Ha meg nem, akkor azt sem bánnánk, ha még egy kört tudnánk menni…

A Hévíz SK ugyan szintén a hosszabbításban bukott el (4-2) az NB III-as Pápával szemben, Damina László vezetőedző mégis elégedett volt.

– Higgadtan kell tudni értékelni, s ha a 90 perc játékát nézzük, akkor nagyon bizakodók lehetünk a jövőt illetően – mondta Damina László. – A korai két kapott gól után egyenlítettünk, és a második félidő teljesen a miénk volt. Ha a ziccereink közül egyet értékesítünk, szerintem mi jutunk tovább. A Pápa magasabb osztályban szerepel, és ez a hosszabbításban kijött: két, a mi szemszögünkből elkerülhető gólt lőtt. Sok játékosunknak ez az első szezonja a felnőttek között, a rutin majd jön. Pozitívan látom a jövőnket.

A legjobb 64 csapat sorsolását pénteken tartják az MLSZ-ben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában