Sportos program

2018.07.23. 08:30

Göcseji akadályfutás: a terep próbára tette a versenyzőket

A Göcseji Dombérozó utolsó napjának sportprogramja a helyi off-road pályán indult tegnap délelőtt.

Hajdu Péter

A rajt után még együtt volt a mezőny Fotó: A szerző

A viszonylag szerény létszámú, de annál lelkesebb sportkedvelő résztvevőt Farkas Imréné polgármester és Magai Ágota, a Dombérozó főszervezője, ötletgazdája köszöntötte, s mint elmondták, a Dombérozó 24 helyszínén vasárnap reggelig 42 program valósult meg, és ezek között új programjaként jelent meg az akadályfutás.

– Az a legfőbb célunk, hogy az embereket kimozdítsuk otthonról, kihozzuk őket a természetbe, az erdőbe, hogy sportoljanak, érezzék magukat jól. Erre kiváló helyszín a Gellénháza határában levő erdős, dombos vidék. A táv két kilométer, amit egy órán belül mindenki annyiszor fut le, ahányszor tud – mondta a rajt előtt Németh Gábor, az akadályfutás szervezője, vezetője.

A rajt után még együtt volt a mezőny Fotó: A szerző

Azonban nem csupán egyszerű futásról volt szó, hiszen a nevében is szerepelt az akadály. A rajt után egyből légfegyver lövészet következett, majd autógumikból épített akadályokon kellett átvergődniük a versenyzőknek, és zsákcipelés, sárban kúszás, szalmabálán átmászás is nehezítette a célba érést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában