Futsal

2017.10.16. 21:32

A Göcsej győzelemmel köszöntötte születésnapos edzőjét

A férfi futsal NB II Nyugati csoportjában a Göcsej SK az ELTE –BEAC együttesét fogadta. Hajtós mérkőzést játszott a két csapat, melynek végén a hazaiak örülhettek győzelemnek.

Jóna István

A mérkőzés egyik kulcsfigurája a két gólt szerző Szabó Bence hozza játékba a labdát (fehérben)

Fotó: Jóna István

Göcsej SK- ELTE-BEAC 5-3 (1-0)

Zalaegerszeg, Zalakerámia Sport –és Rendezvénycsarnok,100 néző

Jv: Wittner József (Karsai R., Fekete L.)

Göcsej SK: Cseresnyés, Szabó Benj., Pergel, Darabos, Koronczai, csere: Tóth, Szabó Bence, Keszei, Mavoló, Németh, edző: Bagó Gábor

Gólszerzők: Pergel (3), Szabó Bence (2), ill. Dajka, Szini, Árendás,

Harcosan kezdték a vendégek a találkozót, míg a hazaiak egy kicsit komótosan mozogtak a pályán. A 3. perc elején aztán Pergel hagyott ki egy ziccert majd fél perccel később már nem hibázott (1-0). A fővárosiak a folytatásban is bátran játszottak és Cseresnyésnek több ziccert is kellett hárítania. Mindkét csapat próbált kezdeményezni, de a Göcsejnek voltak nagyobb lehetőségei a félidő feléhez érve. A vendégek párszor megizzasztották a hazaiak védelmét, de a befejezéseik hiányoztak, csakúgy mit a Göcsejnek. A félidőre maradt a minimális hazai előny.

Szabó Benjamin

A nagyszünet után is nagyot küzdött az ELTE, kétszer is bravúrra késztette Cseresnyés kapust, de a 23. percben egy pontosan végigjátszott kontratámadás végén Szabó Bence szerzett újabb hazai gólt (2-0). Nem adták fel a vendégek és a 27. perc elején kihasználva a zalaiak védelmi megingását szépítettek (2-1). A gól után felpörgött a találkozó és egyben sokkal több lett az szabálytalanság is. A hazaiaknak nem ízlett a vendégek határozott játéka és szétestek. A fővárosiak szinte folyamatos nyomás alatt tartották a Göcsejt, akik egy-egy kontrából tudtak csak veszélyeztetni. A 34. percben Szabó Bence vállalkozott átlövésre és találatával megnyugtatóvá tette a hazai előnyt (3-1). Az ELTE az utolsó öt percben támadásban lehozta a kapusát, próbálva tovább csökkenteni a hátrányát. A 18. percben a vendégek taktikája nem jött be és Pergel mondhatni biztossá tette a Göcsej győzelmét (4-1). Az utolsó másfél perc még két vendég és egy hazai találatot hozott és így alakult ki az 5-3-as végeredmény. A hazaiak megérdemelten nyertek, de kis szerencsével ezt a vendégek is elmondhatták volna magukról, ha a helyzeteiket jobban kihasználják.

A mérkőzés egyik kulcsfigurája a két gólt szerző Szabó Bence hozza játékba a labdát (kékben)
Fotós: Jóna István

Bagó Gábor: – NB II-es szinthez képest egy jó csapatot győztünk le. Végre volt elég játékosunk és sokat tudtam cserélni. Örülök a három pontnak, de még mindig az út elején vagyunk.

A Göcsejre most egy rövid szünet vár és legközelebb október 30-án az élmezőnyhöz tartozó BME ellen idegenben bizonyíthatnak a fiúk.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában