Foci

2017.09.25. 20:00

Egyre népszerűbb hévízi labdarúgó konferencia

Az előző kettőnél is sikeresebbnek értékelték a hétfőn kezdődött és kedden is még tartó hévízi labdarúgó konferenciát, amit jelez, hogy 198 hazai edző jelentkezett rá.

Kerkai Attila

A hévízi polgármesteri hivatal előadója zsúfolásig megtelt az első elméleti előadásra. Délután gyakorlati foglalkozás következett, kedden hasonló menetrend szerint zajlik majd a program.

 

A hétfői szünetben iktatták programba a szervezők azt a sajtótájékoztatót, melyen a konferencia témáját ismertették, s jelen volt a kétnapos program szakmai előadója, Christian Titz, a német Hamburger SV U21-es csapatának vezetőedzője, számos szakkönyv szerzője is.

Elsőként Damina László, a konferencia szakmai koordinátora beszélt a program céljáról. Tavasszal és a nyár derekán is zajlott már hasonló konferencia külföldi előadókkal, azonban a mostani érdeklődés messze felülmúlja azokat.

Köszönhetően annak is, hogy az MLSZ kreditpontokat is ad a meglévő edzői licencek megújításához, azonban Damina László szerint nemcsak emiatt lett ennyire népszerű rendezvényük, hanem Christian Titz előadásai miatt is. A német labdarúgás ereje mindenki előtt ismert, s az abban dolgozó szakemberek tudása a magyar edzők számára is érdekes lehet – hangzott el.

Papp Gábor, Hévíz polgármestere is üdvözölte, hogy ennyire népszerű lett a városukban zajló labdarúgó konferenciák sorozata, de mint mondta, azért is támogatják, mert a hévízi sportéletnek lendületet, fejlődést hoz. Nem mellékesen, Hévíz városának a sportturizmus szintén nagyon fontos, amit a jövőben tovább fejlesztenek.

Christian Titz először is elmondta, nagyon tetszik neki a környezet, s az a fogadtatás, amit itt tapasztalt.

Ami a szakmaiságot illeti, elmondása szerint a gyerekek jelentik a legjobb befektetést, ami számos járulékos hasznot is hoz, az ő képzésük mindennél fontosabb a futballban. Meglepte a magyar edzők érdeklődése, s annak is örült, hogy milyen aktívak voltak a kérdéseikkel. Saját példájával szemléltette a futball rohamos fejlődését, hiszen elmondta: az alatt a 17 év alatt, amióta profi edző, maga sem gondolta volna, hogy a játék milyen változáson ment végbe.

Szerinte üdvözítő, hogy a mai futballban ennyire sok, változó felfogásban dolgozó edző van, akik nem azzal hitelesek, hogy sok-sok játékrendszert ismernek, hanem azzal, hogy ezekben a saját ötleteiket meg tudják valósítani. Szerinte azért is szép a futball, mert döntéshozatalra kényszeríti az edzőt és a játékost is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában