Sport

2018.01.17. 19:24

A Déli-csoport érdekességei, amit a sorozatok és a számok mutatnak

Összeállításunkban ezúttal a labdarúgó megyei II. osztály Déli-csoportjában szereplő csapatok őszi teljesítményét vesszük górcső alá a számok tükrében.

Zalai Hírlap

Veretlenség

A leghosszabb veretlenségi sorozatot a harmadik helyen telelő Flexibil-Top Zalakomár együttese építette fel az ősszel. Ugyan a bajnokság elején még akadozott a gépezet, az első három meccsükből kétszer is vereséggel hagyták el a pályát, de aztán zsinórban kilenc találkozón nem találtak legyőzőre. A listavezető Gelse Termál csapata sorozatban nyolc összecsapásán nem kapott ki, míg az ebben az összevetésben a harmadik, a bajnokságban pedig a második helyen álló Sportklub Gutorfölde hétmeccses szériát tudhat magáénak. Érdekesség, hogy mindkét együttes menetelésének a Zalakomár vetett véget, előbbi a 10. (Gelse-Zalakomár 2-5), utóbbi a 14. fordulóban (Gutorfölde-Zalakomár 0-1) kapott ki.

Hazai pályán egy csapatnak sem sikerült veretlenül zárnia az őszt, míg idegenben sem a Gelse, sem a Gutorfölde nem talált legyőzőre. Előbbi öt, utóbbi hat mérkőzésen maradt veretlen.

Győzelmi széria

A győzelmi szériákat tekintve a legjobban a Gelse és a Zalakomár áll, mindkét csapat zsinórban nyolc mérkőzésen gyűjtötte be a három pontot. Előbbi az első nyolc fordulóban nyerte meg az összes összecsapását, míg a zalakomáriak a gyenge kezdés (négy meccs, két pont) után már nem veszítettek pontokat. A Gutorfölde sem szerepelt rosszul, ők az 5. és a 13. játéknap között hétszer győztek. Ami fájó lehet számukra, hogy a sorozatot az utolsó fordulóban a Zalakomár elleni hazai 0-1-es vereség zárta.

Vendéglátóként szintén a Gelse és a Zalakomár sorozata a legjobb (4-4), őket a Gutorfölde és a Felsőrajk követi 3-3 sikerrel. Utóbbi együttes esetében nagy fegyvertény, hogy a hármas széria első mérkőzésén a komáriakat győzték le.

Idegenben is a tabella első három helyezettje szerepelt a legjobban, a többi csapatnak nem jött össze egyszer sem, hogy három egymás utáni mérkőzésen nyerjen. A Gutorfölde és a Gelse minden vendégként lejátszott összecsapásáról három ponttal tért haza, előbbiek esetében ez hat, utóbbiaknál pedig öt meccset takar. A Zalakomár sorozata négy találkozó óta tart és még az is folytatódhat a tavasszal.

Rúgott gólok

Egyetlen csapatnak, a Gelsének sikerült az ősszel mind a tizenegy mérkőzésén betalálnia. Szintén tizenegyes sorozatot tudhat magáénak a Gutorfölde, de ők az utolsó meccsükön nem tudták bevenni a Zalakomár kapuját.

Az Északi-csoporttal ellentétben délen volt olyan mérkőzés, ahol nem láthattak gólt a nézők, de itt is csupán egy találkozó, a Bak-Zalakomár végződött 0-0-ra. A legtöbb találat (14) a 7. fordulóban lejátszott Zalakomár-Molnári összecsapáson született, ahol a 2013 és 2016 között zsinórban háromszor is gólkirályi címet szerző, jelenleg 20 találattal a góllövőlista második helyén álló Madarász Zoltán hatszor zörgette meg az ellenfél hálóját.

A bajnokságban lejátszott 57 mérkőzésen összesen 239 gól született, ami meccsenkénti 4,19-es átlagot jelent. A legtöbbször a Zalakomár (46) talált be, őket a Gelse (44) és a Gutorfölde követi (39). Érdekesség, hogy a három dobogós csapat szerezte az összes gól több mint felét, egészen pontosan 129-et.

Kapott gólok

Nagyon jól működött az ősz folyamán a Gutorfölde védelme, mindössze kilenc gólt kaptak. Igaz, hazai pályán egy meccs kivételével mindig kapitulált a gutori hátsó alakzat, de idegenben csupán a Borsfa tudta bevenni a kapujukat. A gutoriakat a Gelse követi (12), míg a képzeletbeli dobogó harmadik fokára a Zalakomár (13) állhat fel.

Vendéglátóként a komáriak állnak a legjobban, öt mérkőzésen mindössze öt gólt kaptak, míg vendégként a Gutorfölde (2) a legjobb.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában