Foci

2018.05.25. 19:01

Csak a győzelem ér valamit a ZTE FC számára

A labdarúgó NB II 37. fordulójában a már kiesett Sopron vendége lesz a kiesés elől menekülő ZTE FC, és továbbra is csak az újabb három pont adhat számára esélyt a megmenekülésre.

Kerkai Attila

Az MTK elleni öt gólból kell „maradnia” Sopronban is… Vernes Richárd (kékben) triplázott Fotó: KT/ZH

A ZTE FC a Szeged elleni veresége után egyszer már „kiesett” az NB II-ből, ám a múlt vasárnapi, MTK elleni 5–4-es hazai sikere visszahozta a reményt, hogy talán mégsem kell búcsúznia a második vonaltól. A bajnok fővárosiak elleni hirtelen feltámadás természetesen csak akkor ér valamit, ha Sopronban is nyernek a kék-fehérek. Amennyiben ugyanis nem szerzik meg a hátralévő két fordulóban mind a hat pontot, akkor vége mindennek…

Az MTK elleni öt gólból kell „maradnia” Sopronban is… Vernes Richárd (kékben) triplázott Fotó: KT/ZH

Közben elterjedt olyan hír is, miszerint a kilátástalan helyzetben lévő soproniak már nem állnak ki a hátralévő két fordulóban. A játékosok február óta nem kaptak fizetést, a csapat pedig már kiesett. Bekő Balázst, a Sopron VSE vezetőedzőjét értük el, akitől azt kérdeztük, hogy lesz-e meccs vasárnap.

– A hír annyiban igaz, hogy a játékosok türelme végleg elfogyott… – hallottuk Bekő Balázstól pénteken délután. – Azonban a csapat ki fog állni a ZTE ellen, ugyanis ha nem tenné meg, akkor a labdarúgók követnének el szerződésszegést, amit viszont nem szeretnének. A mostani tudásom szerint tehát lesz mérkőzés, ám hogy milyen, azt már ne kérdezzék…

Közben zalai oldalon is mérkőzésre készülnek, bár Artner Tamás, a ZTE FC vezetőedzője sem titkolta: hozzá is eljutott a szóbeszéd, hogy az SVSE esetleg nem állna ki.

– Mi úgy készülünk, hogy lesz mérkőzés – szögezte le. – Csak arra koncentrálunk, hogy mindenáron megszerezzük a három pontot, mert ezzel marad esélyünk a bent maradás kiharcolására. A Sopron helyzete ismert, éppen ezért egy kiszámíthatatlan ellenfélre számítunk. A legutóbbi győzelem jót tett a hangulatnak, a héten arra összpontosítottunk, hogy a csapat a hét végén is jó állapotban legyen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában