Foci

2017.10.19. 19:41

A Csács-Nemesapáti új sorozatot szeretne nyitni

A labdarúgó megyei bajnokság legutóbbi fordulója hozott néhány meglepetést. Például, a Csesztreg idegenben győzte le a Csács-Nemesapátit, de az újonc Becsehely hazai döntetlenje a Hévíz ellen legalább ekkora sikernek felfogható a hazaiak részéről.

Kerkai Attila

Fotó: Szakony Attila

A gyengén rajtoló Femat-Csesztreg kezd magára találni, hiszen négy mérkőzés óta veretlen, a legutóbbi három találkozóját pedig megnyerte. Kétségtelen, a hét végi, Kaposi International Transport Csács-Nemesapáti elleni, 2-0-s győzelmük a legértékesebb, ráadásul idegenben érték el.

- Kitaláltunk egy 4-1-4-1-es felállást, ami működött, hiszen a nemesapáti pálya egy kissé szűk is – mondta el érdeklődésünkre Németh Imre, a Csesztreg edzője. – Jól alkalmaztuk ezt, és a játékunk is megfelelő volt. Az egyik bajnokesélyest győztük le, de azt mondtam a fiúknak: kezeljük a helyén ezt a győzelmet is.

Örüljünk egy napig a sikernek, de utána már a következő feladatra koncentráljunk. Voltak rossz időszakaink, de a nyolcgólos és az ötgólos vereségek után is edzettünk, készültünk tovább. A nyár óta hosszú út vezetett el bennünket a hét végi sikerhez. Ettől függetlenül azt is el szeretném mondani, hogy a Csács-Nemesapáti remek csapat. Biztos vagyok abban, hogy végig harcban lesz a bajnoki címért, hiszen egy-egy alkalommal ki lehet kapni.

Németh Imrét viszont elküldték a kispadról a mérkőzés közben, akit erről is megkérdeztünk.

- Valóban reklamáltam, de amiatt, mert azért kapott sárga lapot az egyik játékosom, hogy kérte a játékvezetőtől egy szabadrúgásnál a kilenc méter kimérését – tudtuk meg Németh Imrétől. – Ám az is megérne egy misét, hogy mi történt a szünetben az öltözőfolyosón, mert úgy érzem, a játékvezetés most nem nőtt fel a feladathoz ezen a találkozón. Annak meg leginkább a családom örülne, ha eltiltanának, hiszen akkor nem mennék meccsre...

Utóbbit persze Németh Imre sem gondolta komolyan, csak viccesen jegyezte meg. A Csesztreg a hét végén a sereghajtó Pókaszepetket fogadja.

A Csács-NSE újabb pontokat veszített, így négy pont a lemaradása az éllovas Nagykanizsával szemben.

- Igazából nem lepett meg bennünket a Csesztreg, egyszerűen nem nyújtottunk olyan teljesítményt, amivel nyerhettünk volna – ezt már Sebők József, a nemesapátiak edzője mondta el. – A Csesztreg beállt védekezni, ebből kontrázott, de el kell ismerni, megérdemelten nyert. Sok hiányzónk volt, de összességében gyengén futballoztunk.

Amikor kezdtünk egy kicsit feljönni, jött a második vendéggól, s igazán akkor dőlt el minden. Azt nagyon sajnálom, hogy egy hosszú, tizenhat meccses veretlenségi sorozat szakadt most meg, hiszen április óta nem kaptunk ki. Remélem, hogy a sérültek visszajönnek, mert nem lesz könnyű dolgunk a hét végén Zalaszentgróton, ahol mindig nehéz nyerni. Ám én bízok abban, hogy mostantól egy új és sikeres sorozatot kezdünk.

A forduló másik meglepetése a ZNet Telekom Becsehely hazai 2-2-es döntetlenje a Hévízzel. Az újonc becsehelyiek kezdenek belerázódni az I. osztályba, immár Mutter Attila edzővel. A Hévíz a mostani döntetlen előtt hazai pályán kapott ki a Szepetnektől, amely viszont újabb sikerével (a Keszthelyt verte 4-0-ra) a tabella második helyére lépett elő.

A Csesztreg mellett a Zalalövő a másik csapat, amely a korábbi évek szerepléséhez képest nagyon gyengén kezdett. A lövőiek viszont mostanáig sem tudtak ritmust váltani, legutóbbi öt mérkőzésüket elveszítették. Ám mi történt a Zalalövővel, kérdeztük Ostrom János edzőt.

- Elég nagy változás volt a csapatnál a nyáron, hiszen négyen eligazoltak, aztán próbáltunk erősíteni, de jobbára inkább fiatalok jöttek – hallottuk a megyei bajnokság egyik legtapasztaltabb edzőjétől. – Sok a vereség, de játékban nem vagyunk ennyire rosszak, számos alkalommal csak egygólos vereséget szenvedtünk.

Az az igazság, hogy nincs egy igazi, vérbeli góllövőnk, egy ilyen futballista hiányzik a csapatból. Azért is mondom ezt, mert a játékunk tényleg nem ennyire rossz, de nincs, aki gólt lőjön. Ez a plusz hiányzik ahhoz, hogy eredményesebbek legyünk. Dolgozunk tovább, a fiatalok erősödnek, tavasszal már ők is jobbak lesznek és persze megpróbálunk csatárt is igazolni a télen. Mert az látszik, egy ilyen focista elkelne a csapatunkba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában