Tarr Andráshida

2018.01.16. 19:34

Bíznak a csapatukban, így kezdték meg a felkészülést

Elkezdte a felkészülését a labdarúgó NB III-ban szereplő Tarr Andráshida együttese is, amelynél gyakorlatilag nem történt változás a keretben és úgy tervezik, hogy mindez így is marad. A csapat már pénteken lejátssza első felkészülési találkozóját.

Kerkai Attila

Fotó: Pezzetta Umberto

Az ötödik helyről várja a tavaszi folytatást az NB III Nyugati-csoportjában az Andráshida, melynek játékosai hétfőn este találkoztak először az új évben. Dobos Sándor vezetőedző elmondta, mostantól viszont hét héten át gyakorlatilag mindennap együtt lesznek, hiszen azt szeretnék, ha felkészülten kezdhetnék a tavaszt.

- Mindennap edzünk, heti egy alkalommal teremben is, ahol technikai jellegű feladatokat végzünk majd, no meg úgy állítottuk össze a programot, hogy a hét végékre mindig jusson egy-egy edzőmérkőzés – tudtuk meg a legfontosabbakat a téli felkészülésükről Dobos Sándor vezetőedzőtől. – Akinek meg kellett jelennie az első tréningen, ők itt voltak. Baráth Martin műtét után lábadozik, ő még hiányzott és Macher Dávid is, akit visszarendelt a ZTE FC a kölcsönadásból. Edzett Bíró András is, akinek sok gondja volt az ősszel az Achillesével, remélem, hogy bírni fogja a lába a terhelést. Kalamár Milán két hét múlva végezhet teljes értékű munkát.

Fotó: Pezzetta Umberto

Az ősz végén elhangzott, hogy a tervek szerint nem lesz nagy mozgás a télen a keretben. Azt kérdeztük a szakvezetőtől, tudják-e tartani ezen elképzelésüket, illetve történt-e olyan változás, ami miatt mégis kénytelenek belenyúlni a keret összetételébe.

- Továbbra is az állandósággal tervezünk – válaszolta Dobos Sándor. – Két oka van ennek. Az egyik, hogy jól szerepelt a csapat az ősszel, és bízunk ezekben a fiúkban. A másik ok, amit korábban is jeleztem, hogy a klub költségvetése sem engedi meg, hogy nagybevásárlást tartsunk. De nem is akarnék, hiszen ahogy említettem, jól szerepeltünk, s nincs semmi indoka annak, hogy igazoljunk. Egyelőre nem jelezte senki, hogy távozni szeretne. Az első edzésen a fiúknak azt mondtam: sérülésmentes felkészülést kívánok mindenkinek, ugyanis az ősszel ezekből bőven kijutott csapatunk tagjainak. Remélem, hogy végre elkerül bennünket a balszerencse.

Az Andráshida már pénteken megkezdi a felkészülési mérkőzéseinek sorát, amikor Nagykanizsán az UFC csapatával találkozik. A hidaiak hazai felkészülési találkozóikat rendre a ZTE-stadion mögötti pályán rendezik. Az első tavaszi bajnoki találkozóra március 3-án kerül sor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában