Úszás

2018.06.18. 18:43

Betlehem nyílt vízi bajnok

Balatonfüred volt a hét végén a magyar úszósport központja, hiszen az úszás világnapján nemcsak nyílt vízi úszóvilágkupát rendeztek, hanem itt tartották az országos nyílt vízi magyar bajnokságot is. Betlehem Dávid, az EuropTec ZÚK tehetsége bajnoki aranyéremmel tért haza!

Kerkai Attila

Betlehem Dávid immár az Eb-re készülhet Fotó: ZÚK

A teljes magyar élmezőny képviseltette magát a versenyen, Betlehem Dávid pedig az ifjúsági korosztályban, azon belül is az U14–15-ös kategóriában indult. A zalaiak reménysége ezúttal is remek versenyzéssel rukkolt ki, és fölényes győzelemmel hozta el az aranyérmet, ami remek „belépő” volt részéről az egy hónap múlva Máltán megrendezendő ifjúsági Európa-bajnokságra. Az elmúlt hetekben keményen készült edzőpartnereivel, a megyeszékhelyi Gébárti-tavon rótták a köröket. Múlt csütörtöktől pedig már Balatonfüreden készült, és az 5 km-es versenyben nagyon magabiztosan versenyzett. Betlehem Dávid fölényére jellemző, hogy vetélytársait mintegy három perccel előzte meg.

Betlehem Dávid immár az Eb-re készülhet Fotó: ZÚK

– Az úszók számára kiépített indítóstégről néztem végig a versenyt. Dávid nagyon okosan versenyzett, és a sikeres felkészülésnek hála az erőnléttel sem volt probléma. Az erős hullámzásban nagyon elfáradt Dávid, kiúszta magát, de a kitűzött cél, az Európa- bajnokságon való részvétel megvalósulhat – mondta Horváth Csaba vezetőedző.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában