ZTE KK

2018.05.23. 19:48

„Betervezték” a pénteket, ezért nagyon csalódottak…

Ha kicsin is múlt, de végül nem jött össze a Zalakerámia-ZTE KK férfi kosárlabda csapata számára a lehetőség, hogy az ötödik mérkőzésen dőljön el közte és a Falco KC között a negyeddöntős párharc. Az egerszegiek a keddi találkozóval a szezont is zárták.

Kerkai Attila

Szabó Zsolt (fehérben) és Perl Zoltán nyújtózkodik a labdáért. lyen kicsi volt a különbség a csapatok között is Fotó: Pezzetta/ZH

Nem mondhatni, hogy könynyű, hátradőlős mérkőzésen jutott volna tovább a Falco KC. Sőt. A ZTE KK kezében volt a mérkőzés az utolsó két percig és a lehetőség, hogy legyen ötödik mérkőzés. A vége nem sikerült, nyert a Falco 95–91- re, ami a zalaiak bajnoki búcsúját is jelentette. Merthogy 3–1-re megnyerte a párharcot a vasi csapat, pedig a meccs egyik legjobbja, Szabó Zsolt is amondó volt: ez akár meg is lehetett volna…

– Sajnálom, hogy nem sikerült még egy mérkőzést kiharcolnunk, így már nincs esélyünk arra, hogy elérjük azt, amit a bajnokság előtt elterveztünk – nyilatkozta Szabó Zsolt, aki 22/12-es pontmutatóval zárt. – Azért fájó ez, mert szinte végig megvalósítottuk azt, amit elterveztünk, hogy megmutassuk: az előző mérkőzés csak kisiklás volt.

Szabó Zsolt (fehérben) és Perl Zoltán nyújtózkodik a labdáért. llyen kicsi volt a különbség a csapatok között is Fotó: Pezzetta/ZH

Mindezt lényeges részletté lépett elő.

– Nem akartuk korábban elmondani, de vasárnap közös étkezésünk volt, ami után szinte mindenkinek hasmenése lett, ami akkor nagyon sokat kivett a társaságból – árulta el Bencze Tamás, a Zalakerámia- ZTE KK vezetőedzője. – Azt nem akartuk, hogy magyarázkodásnak tűnjön a dolog. Ami a mostani csatát illeti, meghatározó emberünk, Benke Szilárd alig tudott játszani. Két hete sérüléssel bajlódik, s eddig bírta. Ám így is ott voltunk a győzelem kapujában, sajnos éppen akkor hoztunk rossz döntéseket, amikor már nem volt idő kijavítani azokat. Viszontagságos szezonunk volt, de köszönöm mindenkinek a segítséget, így persze a közönségnek is.

A bajnokságot a ZTE KK lezárta (a 7. helyen végzett), s Bencze Tamás azt is elmondta: annyira bíztak a pénteki ötödik mérkőzésben, hogy még azt sem szervezték meg, mikor legyen a csapat zárótalálkozója. A héten ez is megtörténik, s hogy kikkel folytatják jövőre, erről korai beszélni. Benkét információink szerint szeretnék megtartani, kapott is szerződésajánlatot a klubtól, de a válogatott kosarast gyakorlatilag mindenki vinné. Kis Raúlnak, Horváth Ákosnak és Szabó Zsoltnak élő szerződése van, légiós kérdésben pedig eleve korai tapogatózni, ennek nem ilyenkor van itt az ideje.

Visszatérve a bajnokságra, az elődöntő egyik párosítása már ismert, vagyis Alba Fehérvár– Falco KC találkozókat rendeznek. A másik ágon a Szolnok is elődöntős, ellenfele a Körmend–Kecskemét csata győztese lesz, ami most 2–1-es vasi vezetéssel áll.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában