Súlyemelés

2017.11.21. 20:00

Az örökifjú „minidaru”, Papp Péter újabb bronza

A ZTE Súlyemelő Klub elnyűhetetlen versenyzője, Papp Péter továbbra is állandó résztvevője a felnőtt országos bajnokságoknak. Az idei ob-n is folytatta az éremgyűjtést, hiszen 44 évesen a 62 kg-osok mezőnyében bronzérmet szerzett.

Kerkai Attila

Papp Péter gyakorlat közben: tartja a formáját... Fotó: archív

Fotó: MTI Zrt. Fotszerkesztsg

Azt talán említeni sem kell, hogy jóval fiatalabb vetélytársait is maga mögé utasította Papp Péter vasárnap, a BKV Előre csarnokában rendezett magyar bajnokságon. Az egerszegiek 44 éves „veteránja” egyedül képviselte klubját a legjobbak között, és a 62 kg-os súlycsoportban 183 kg-os összteljesítményel (83 kg szakítás, 100 kg lökés), mindössze 1 kg-mal lemaradva a második helyről, a bronzérmet szerezte meg.

Papp Péterrel megpróbáltuk összeszámolni, hányadik felnőtt magyar bajnoki érmét szerezte, de nem jött össze a „matek”. Azt mondja, visszamenőleg 1999-ig van meg az adatbank, a korábbi évekre már ő sem emlékezik fejből, de az biztos, hogy 1990-ben szerezte az elsőt.

- Harminckét éve emelek, a serdülő, az ifi, és a junior évek után a felnőtt korosztályt is beleszámolva – árulta el, amikor megkerestük mostani újabb érme okán. – Három felnőtt arany biztosan van a gyűjteményemben, ezek mind az összetett eredmények utáni medálok, hiszen a hazai bajnokságon nem osztanak külön lökésben és szakításban is érmeket. Az biztos, hogy az 1999 utáni időszakban ez volt a tizedik érmem.

Papp Péter gyakorlat közben: tartja a formáját... Fotó: archív

Az, hogy 44 évesen is még bírja, sokak szemében kuriózum, de elárulta: nem ő volt a felnőtt ob legidősebb indulója. Hárman „megelőzték” ebben, viszont ő volt az egyedüli 40 év feletti, masters korosztályú súlyemelő, aki érmet is szerzett. Arról meg, hogy miként bírja, egyszerű választ adott.

- Ameddig jólesik a súlyemelés, addig fogom csinálni, s csak megjegyzem, hogy vannak nyolcvanévesek is a veteránok között... – válaszolta a felvetésre Papp Péter. – Ameddig pedig elérem a felnőtt országos bajnokságra a nevezési szintet, addig indulok. Mert ez sem úgy megy, hogy csak benevez az ember. Van egy szint, amit el kell érni, szerencsére ezzel nekem még nincs gondom...

Papp Péter viszont ma már a veterán versenyek állandó indulója is. Eredményeiről rendszeresen beszámolunk, így kétszeres masters Európa-bajnoknak vallhatja magát, valamint világbajnoki ezüst- és bronzérmes. Akik ismerik őt, tudják, hogy nem egy „szószátyár” típus, viszont most elárulta: eljött az idő, hogy korosztályt váltson...

- Eddig a veteránok között a 40-45 évesek között szerepeltem, de januártól átlépek a 45 év felettiekhez. A nyáron itthon, Budapesten rendezik a masters Európa-bajnokságot, most arra készülök. Egyébként munka mellett sportolok, ha nehezen is, de lehet bírni így is. Azt nem mondom, hogy annyit edzek, mint húszévesen, de el lehet találni az egyensúlyt: ne erőltessem túl magam, viszont még eredményt is érjek el. Ez az, ami egyelőre még működik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában