Andráshidán készül Safet Jahic is

2018.07.17. 20:58

Az NB III-as újonc Nagykanizsa együttese szerdán a ZTE FC-t fogadja

Felkészülési tornán vett részt a Tarr Andráshida NB III-as labdarúgócsapata. A teskándi viadalon három csapat volt jelen, a hidaiaknál új, de ismerős nevek is felbukkantak.

Kerkai Attila

Nagy Zoltán, az Andráshida játékosa a teskándi futballisták szorításában a vasárnapi tornán Fotó: Katona Tibor/Zalai Hírlap

A négycsapatosra tervezett teskándi torna végül három együttes részvételével zajlott le. Az NB III-as Tarr Andráshida előbb legyőzte 3–0-ra a Lets Do It Technoroll Teskánd (Zala megyei I.) csapatát, majd 5–0-ra verte a Vasvárt (Vas megyei I.). A Teskánd 3–2-re nyert a Vasvár ellen, ami után a viadal végeredménye így fest: 1. Tarr Andráshida, 2. Teskánd, 3. Vasvár.

A torna különdíjasai. Legjobb kapus: Kozma Imre (Teskánd). Legjobb játékos: Simonfalvi Gábor (Andráshida). Gólkirály: Horváth Dániel (Andráshida).

Nagy Zoltán, az Andráshida játékosa a teskándi futballisták szorításában a vasárnapi tornán Fotó: Katona Tibor/Zalai Hírlap

Az NB III-as Andráshida előbb a Czirjék – Simonfalvi, Szi Péter J., Kalamár, Nagy Z. – Kovács L., Szegleti, Ferencz Z. – Szabó M., Bontó M., Tóth L. összeállításban szerepelt, majd a második mérkőzésén a Jahic – Baráth, Simonfalvi, Szi Péter J., Kalamár – Horváth D., Varga M., Szegleti – Kónya Sz., Bailo, Bontó összetételben futballozott. Safet Jahic kapus neve ismerős lehet, aki ősszel a hidaiak keretének lesz a tagja. Dobos Sándor vezetőedző elmondta, a rutinos kapussal úgy állapodtak meg, hogy elsősorban a formáját szeretné tartani az ősszel, hogy ne essen ki az edzések ritmusából. Bailo Dávid, aki a múlt héten a hidaiakkal készült, maradna, és a klub is szeretné ezt, ám szűkös anyagi lehetőségeik miatt egyelőre nem tudják leigazolni. Az Andráshidával készül a fiatal, keszthelyi Bontó Marcell is, akit, úgy tűnik, leigazolnak.

– Azt kaptam a tornától, amire számítottam, a felkészülés ezen szakaszában és megyei ellenfelek ellen jó volt a csapat játéka – összegzett Dobos Sándor. – Gyakorolhattuk a felállt védelem elleni játékot, a támadásszervezést, de persze az NB III-ban azért gyorsabb lesz a játék.

Maradva a felkészülésnél, a másik NB III-as zalai csapat, a megyeiből felkerült FC Nagykanizsa szerdán 18 órától az NB II-es ZTE FC csapatát fogadja 18 órától az Olajbányász-pályán. A mérkőzést múlt szombaton rendezték volna, de közbejött a ZTE FC angol III. ligás Fleetwood Town elleni találkozója. A mérkőzés érdekessége lesz, hogy Gombos Zsolt edző, aki feljuttatta a Nagykanizsát az NB III-ba, már a ZTE FC szakmai stábjának a tagja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában