Gólzáporos meccsek a nyitányon

2018.08.20. 21:04

Az I. osztály idei szezonjának 1. fordulójában négy hazai és négy vendégsiker született

A hét végén az 1. fordulóval kezdetét vette a megyei labdarúgó I. osztály 2018/2019-es szezonja.

ZH

A Lenti TE játékosa, Lovrencsics Tamás (pirosban) próbálja szerelni a zalalövői Nagy Dánielt a két csapat vasárnapi mérkőzésén Fotó: Kósa Róbert

Olajmunkás Gellénáza–ZNet-Telekom Becsehely 3–0 (1–0)

Gellénháza, 70 néző.

Gellénháza: Simon – Horváth P., Szántó, Papp, Czibor, Horváth B., Bognár, Szabó, Nagy, Odonics, Horváth L. (Németh). Edző: Bencze Péter.

Becsehely: Szekeres – Pintér, Végh, Balázs, Markulia M., Török, Földesi, Mutter, Soós, Molnár, Markulia J. (Balassa). Edző: Mutter Attila.

Hazai szemszögből nehezen indult a mérkőzés, hiába játszott fölényben az Olaj, nem nagyon boldogult a betömörülő védelemmel. Rúghattak szögletet, vezethettek akciókat, azonban hol Szekeres, hol a védők blokkja, hol a kapufa mentett. Keményen védekezett a Becsehely, mígnem a Horváth László ellen elkövetett sokadik szabálytalanság 11-est ért, amit Szabó Bence magabiztosan lőtt a hálóba. Fordulás után szinte az első akcióból gól született, gyors kényszerítő után Odonics értékesített egy beadást. A 67. percben megint Szabó Bence következett, bal oldalról, éles szögből leadott látványos lövésével állította be a végeredményt. A mérkőzés krónikájához hozzátartozik egy fair play díjas esemény is: Horváth Balázs egy összecsapás után a földre került, a játékvezető meg is ítélte a szabadrúgást, ám a gellénházi játékos jelezte, hogy csak elesett.

Gólszerzők: Szabó (2, egyet 11-esből), Odonics. Jók: Szabó, Szántó, Horváth P., Odonics, Horváth L., Czibor, ill. Balázs, Török. U19: Gellénháza–Becsehely 2–1.

 

Hévíz–Flexibil-Top Zalakomár 4–0 (4–0)

Hévíz, 150 néző.

Hévíz: Jánosa – Meidl (Pődör), Baráth, Tóth G., Horváth M. (Kiglics), Nedelkó (Nagy R.), Szi Péter, Horváth D., Pajor, Varga M. (Török), Vass. Edző: Damina László.

Zalakomár: Tóth-Pajor M. – Losonczi, Csalló, Horváth I., Fábián, Horváth R., Horváth J. (Takács), Madarász, Horváth Zs. (Daróczi), Csizmadia (Vincze), Tinó. Edző: Kiss István.

Az első félidőben a hazaiak akarata érvényesült, számtalan helyzetükből négyet értékesítettek, míg a vendégek három veszélyes kontrájából nem született gól. A második játékrészben a Hévíz szintén a kapujához szegezte a Zalakomárt, viszont a helyzetekből nem sikerült betalálniuk. Összességében ilyen arányban is megérdemelt győzelmet aratott a hévízi csapat, amelyben mind az öt új igazolás a pályára lépett a mérkőzésen.

Gólszerzők: Pajor (2), Tóth G., Vass. Jók: Horváth D., Vass, Szi Péter, Pajor, ill. Tinó, Tóth-Pajor M.

Szepetnek–Horváth-MÉH Kiskanizsai Sáskák 5–0 (4–0)

Szepetnek, 200 néző.

Szepetnek: László – Szabó, Kozári, Kotnyek, Petánovics (Pati), Szőke Á., Horváth M., Takács, Völgyi (Kiss), Cs. Horváth (Kobra), Bilák (Balassa). Edző: Domján László.

Kiskanizsa: Munkácsi – Csordás (Gerencsér), Póka, Boros, Lukács, László, Anger, Rácz, Nagy, Kálcsics, Ötvös. Edző: Lukács István.

A szezonnyitó meccsre kilátogató nézők megismerkedhettek a Szepetnek újonnan igazolt öt fiatal játékosával. Az első félidő 5. percében Cs. Horváth magabiztosan lőtt 8 méterről a jobb alsó sarokba. A vezetés után is a Szepetnek irányította a játékot, a félidő hajrájában Petánovics, Bilák, majd Szőke Ádám is betalált. A szünet után is lendületesen, jól játszó hazaiak a hajrában Kobra révén újabb gólt értek el. A vendégeket minden játékrészben felülmúló Szepetnek győzelme megérdemelt.

Gólszerzők: Cs. Horváth, Petánovics, Bilák, Szőke Á., Kobra. Jók: az egész csapat, ill. senki. U19: Szepetnek–Kiskanizsa 11–0.

Creaton-Lenti TE–Zalalövő 2–4 (2–1)

Lenti, 100 néző.

Lenti TE: Balogh B. (Simon) – Fehér, Kondákor, Lovrencsics, Hajnal, Ágoston (Máyer), Porédos (Varga), Kiss, Sárkány, Dolmányos, Balog M. Edző: Szarka Péter.

Zalalövő: Dóra – Gyenese (Zsoldos At.), Kiss (Darabos), Nagy (Flander), Zsoldos An., Kellner, Wágner (Szabó), Cser, Sipos, Penczák, Tóth. Játékos-edző: Vaspöri Zoltán.

A hazai csapat az első félidő jó támadójátékával, két szép góllal és a vendégek egy találatával 2–1-es vezetéssel mehetett a szünetre. A második játékrész 57. percében a Zalalövő Tóth második sárga lapja után tíz főre fogyatkozott. Ez a hazaiakat zavarta meg jobban, két elveszített labda után Simon kapus szabálytalankodott mindkétszer sárga lapot érően, amiért a kiállítás sorsára jutott. A megítélt büntetőket a vendégek értékesítették és megfordították a találkozót, majd Nagy a végeredményt is beállította. A Lenti TE labdavesztéseiből rögtön gólhelyzeteket alakítottak ki a vendégek, amelyeket értékesítettek is.

Gólszerzők: Dolmányos, Kiss, ill. Cser (3, kettőt 11-esből), Nagy. Jók: senki, ill. Kellner, Cser, Nagy. Kiállítva: Simon (64.), ill. Tóth (57.) U19: Lenti TE–Zalalövő 6–2.

 

Lets Do It Technoroll Teskánd–Semjénháza 1–2 (1–0)

Teskánd, 50 néző.

Teskánd: Kozma – Gulyás, Karvalics, Magyar, Pergel B., László (Czigány), Major (Németh B.), Bedő, Kiss P. (Czömpöl), Balogh A., Pergel D. Edző: Pergel Attila.

Semjénháza: Szakmeiszter Á. – Kovács P., Horváth M. (Horváth D.), Pál, Orbán, Novák, Szakmeiszter J., Kónya, Pápai, Schuller, Kapuvári. Edző: Németh István.

Két ellentétes félidőt láthatott a teskándi közönség. Az első játékrészben a hazai csapat dominált, a vendégek inkább kontrákra játszottak, amik többször is veszélyesek voltak Kozma kapujára. A fél­idő közepén egy pontrúgásból megszerezte a vezetést a Teskánd, majd növelhette volna az előnyét a játékrész végén, de a vendégek a gólvonalról mentettek. Szünet után motiválatlan, harmatgyenge hazai csapatot láthatott a közönség, a Semjénháza kihasználta a teskándi középpálya gyengeségét, egy távoli lövéssel egyenlített, majd nem sokkal később a hazai védők rossz helyezkedését kihasználva megszerezte a győztes gólt is. A Teskánd előtt az utolsó tíz percben több lehetőség is adódott, de ezek sorra kimaradtak. A Semjénháza második félidei játéka alapján megérdemelten győzött.

Gólszerzők: Balogh A., ill. Novák, Pápai. Jók: Bedő, Balogh A., Pergel B., ill. az egész csapat. U19: Teskánd–Semjénháza 14–0.

 

Zalaszentgrót–Femat Csesztreg 1–2 (1–1)

Zalaszentgrót, 250 néző.

Zalaszentgrót: Tóth Zs. – Németh Á. (Farkas F.), Liegler, Horváth D., Farkas K. (Nagy T.), Sümegi, Gájer P., Kovács B. (Király), Ferenczi, Csik, Gájer F. Edző: Jankovics Péter.

Csesztreg: Kiss Be. – Pál, Szekeres, Horváth R., Kiss Ba. (Őr), Nagy N., Nagy M. (Kancsal), Szabó Sz., Elek, Kiss Bá., Nagy R. Edző: Németh Imre.

Idény eleji forma ide vagy oda, de a mérkőzés színvonala alacsony volt az első félidőben. Igazi helyzet nélkül 1-1 gól mindkét oldalon, ami említést érdemelt. A második félidőben Nagy Norbert szabadrúgásgólja döntötte el a mérkőzést. A győzelmet jobban akaró Csesztreg megérdemelten vitte el a három pontot.

Gólszerzők: Sümegi, ill. Nagy N., Nagy M. Jók: senki, ill. Nagy R., Nagy N., Kiss Be., Szabó. U19: Zalaszentgrót–Csesztreg 4–0.

FC Keszthely Lazzarin Café–Csács-NSE 1–0 (1–0)

Keszthely, 100 néző.

FC Keszthely: Gujgiczer – Keveházi, Komáromi, Balása M., Németh I. (Meszlényi), Marton, Németh A. (Pintér), Horváth G. (Hudop), Németh G., Balása E. (Pál), Bertók. Edző: Németh István.

Csács-NSE: Kámán – Magyar, Horváth Dávid (Horváth Dániel), Hadrik, Csongár, Egyed, Luter, Flórián, Németh A., Horváth L. (Peresztegi), Domján. Edző: Csongár Péter.

A Lenti TE játékosa, Lovrencsics Tamás (pirosban) próbálja szerelni a zalalövői Nagy Dánielt a két csapat
vasárnapi mérkőzésén Fotó: Kósa Róbert

Az első félidőben a Keszthely nagy fölényben játszott, 1–0-s vezetést szerzett, helyzeteket hagyott ki. A második játékrész 65. percében kapufát fejelt a hazai csapat, majd a 92. percben kiegyenlíthettek volna a vendégek, de ők is csak a lécet találták el. Kis szerencsével, de megérdemelten tartotta otthon a három pontot a hazai csapat.

Gólszerző: Németh I. Jók: Németh G., Marton, Keveházi, Horváth G., ill. Csongár, Hadrik, Kámán.

Police-Ola–Gyenesdiás Kinizsi 0–4 (0–2)

Zalegerszeg, 100 néző.

Police-Ola: Horváth M. – Szekeres, Papp D. (Sonkoly), Igazi, Lukács P., Kócza (Aliouane), Bognár, Erdélyi, Balogh G. (Lukács B.), Goldfinger (Baranyai), Varga Sz. Edző: Czigola Zsolt.

Gyenesdiás: Szabó Á. – Tarnóczai, Hegyi, Szőcze (Dufka), Czafit, Pálfi, Acél, Kovács D. (Szokoli), Balogh G., Kiss B. (Sipőcz), Mátó (Lázár). Edző: Kocsis Norbert.

A kezdeti kiegyenlített játék után a vendégek birtokolták többet a labdát, amit egy túl jó szívűen megítélt büntetővel gólra tudtak váltani, majd egy rossz helyezkedést kihasználva növelték előnyüket. A hazai csapat két nagy lehetőségét is elpuskázta. A második félidőben a cserék sem tudtak sokat lendíteni a Police-Ola játékán, csak meddő próbálkozásokig jutottak a hazaiak, míg a Gyenesdiás könyörtelenül kihasználta a vendéglátók rutintalanságát. A jobb erőkből álló vendégek megérdemelten nyerték a mérkőzést.

Gólszerzők: Szőcze, Tarnóczai, Czafit, Pálfi. Jók: senki, ill. Hegyi, Balogh G., Acél, Pálfi. U19: Police-Ola–Gyenesdiás 18–1.

Tudósítottak

Gellénháza: Bartusch Géza, Hévíz: Jánosa Tibor, Keszthely: Németh István, Lenti: Kosár Lajos, Police-Ola: Kovács József, Szepetnek: Harmat János, Teskánd: Pergel Attila, Zalaszentgrót: Kardos Roland.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában