Box

2017.10.17. 21:09

Az angol ökölvívó iskolát igyekeznek meghonosítani a megyeszékhelyen

Bemutató edzést rendeztek a helyi boksz klub termében. A tréninget Füzesi József és fia, Adrián, valamint egy angol szakember tartotta.

Jóna István

Fotó: Jóna István

Az érdeklődők (gyerekek, fiatalok, valamint felnőtt nők és férfiak) szinte megtöltötték az edzőtermet. Az ökölvívó klub vezetőjét, Füzesi Józsefet arról kérdeztük, hogy mi a célja a külföldi edző érkezésének.

– Szeretnénk egy kis változást hozni a magyar ökölvívásban, mivel nem elég motiváltak a versenyzők – kezdte. – Egy magyar bajnokságon 2. vagy 3. bokszolót félredobnak, pedig lehet, hogy szélesebb perspektíva van benne, mint a győztesben. Motivációt öntenénk olyan gyerekekbe, akik tehetségesek és jobbak lehetnének. A mai edzők nem beszélnek a gyerekekkel és nem törődnek a lelkükkel, én ezt tapasztalom.

A zalai tréner vérfrissítést szorgalmaz, mert szerinte a mai gyerekek azt hiszik, hogy munka nélkül is meg lehet élni a sportágban. Füzesi Adrián – aki tudja, milyen a profi élet Angliában –, szintén a szemléletváltás mellett van.

– Munka nélkül nincs siker – mondta. – Össze szeretnénk kapcsolni az angol edzésmódszereket a magyarral. „Kint” a legkisebb gyerek is rendkívül motivált.

A programban magyar fiatalokat edzőtáboroztatnának Angliában, majd ottani gyerekeket fogadnának itthon.

– Távlati célunk, hogy hidat építsünk a két ország között – folytatta a fiatal bokszoló. – Ehhez pedig központi edzőtermet is létesítenénk.

A bemutató edzésen Wayne Leigh sheffieldi tréner működött közre, bemutatva többek közt a szigetországi technikát. Elhangzott: „old school-os” lett a hazai boksz, mely nem követi a fejlődést.

– Tizennégy éve foglalkozom a boksszal, edzettem Naseem Hameddel is – mondta a szakember. – Úgy látom, Magyarországon nagy lehetőségek vannak a sportágban.

Elmondta: Angliában a gyerekektől a profikig teljes utat tudnak mutatni a sportolóknak. És megfelelő motivációval is ellátják őket, hogy lássák: érdemes dolgozni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában