Övék a trófea

2017.12.11. 18:42

Az Afrika Sun Team nyerte meg az idei Csarnok Kupát

Az idei, négynapos Csarnok Kupa csúcspontja volt a felnőtt tornán vasárnap kora délután kezdődött egyenes kieséses szakasz, melynek végén, már bőven benn az estében az Afrika Sun Team tagjai emelhették magasba a trófeát.

Jóna István

Az Afrika Sun team tagjai megdolgoztak a sikerért Fotó: Katona Tibor

A délutáni program első meglepetését a tavalyi győztes Lap Land szolgáltatta, amely büntetőpárbajban már a nyolcaddöntő során kiesett. Az őket búcsúztató Clean Medic – amelyben több andráshidai, NB III-as labdarúgó is szerepelt – a negyeddöntőben vérzett el, az Africa Sun Team ellenében.

Az elődöntők során a lenti fiatalok alkotta Team Belucci magabiztosan győzte le a Lucullus Söröző együttesét, míg a másik összecsapáson az Afrika Sun Team óriási csatát vívott a Sasi Benz gárdájával. Az összecsapás végül 1-1-es döntetlen után büntetőkkel dőlt el, az Afrika javára.

A bronzmérkőzés kemény és kiélezett csatát hozott, ahol újabb 1-1-es döntetlen után következhettek a büntetők. Az „orosz rulett” során mindkét csapat nagyon odatette magát, de a Sasi Benz játékosai pontosabban céloztak, 5-4-re megnyerték a párbajt és bronzérmesek lettek. A döntőben a Team Belucci kezdett jobban és hamar vezetéshez is jutott. A korábbi NB I-es futsalosokkal felálló Afrika Sun Team persze nem adta fel és a mérkőzés derekán kiegyenlített. Ekkor a lentiek kapusa mérgében elrúgta a labdát, amit a játékvezetők sárga lappal büntettek, ez pedig kétperces kisbüntetést is ért. Az Afrika pillanatok alatt kihasználta az emberelőnyt és két gólt is rúgva eldöntötte a találkozót és megnyerte a Csarnok Kupát. A győztes nem játszott jól a csoportmeccseken, de az egyenes kieséses szakaszban a legjobban teljesítve bajnok lett.

Az Afrika Sun team tagjai megdolgoztak a sikerért Fotó: Katona Tibor

A Csarnok Kupa 2017 végeredménye: 1. Afrika Sun Team, 2. Team Belucci, 2. Sasi Benz.

A legjobb kapusnak Lang Dávidot (Afrika Sun Team) választották, a legjobb mezőnyjátékosnak járó különdíjat Horváth Balázs (Sasi Benz) vehette át. A gólkirályi címet Nagy Gergő (Lap Land) érdemelte ki.

Az idei torna külsőségeiben talán nem volt látványos, viszont a parketten kiélezett, olykor kemény és szórakoztató mérkőzéseket láthattak a kilátogató nézők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában