Zete 1920 Hagyományőrző Egyesület

2018.10.15. 19:11

A ZTE hagyományait őrzi az új egyesület

Bemutatkozó sajtótájékoztatót tartott a „Zete 1920 Hagyományőrző Egyesület”, amely a közel száz évvel ezelőtt alapított Zalaegerszegi Torna Egylet (ZTE) szakosztályainak kíván méltó emléket állítani.

Kerkai Attila

Balról: Szücs József, Ekler Elemér és Kereki Zoltán a sajtótájékoztatón Fotó: Pezzetta Umberto/Zalai Hírlap

Az egyesület alapító tagjai között olyan korábbi ZTE-sportolókat találhatunk, mint többek között Gellér Sándor és Szücs József korábbi kosárlabdázó, Kereki Zoltán labdarúgó, Szakály István atléta, Kozáry Ágnes atléta és Ekler Elemér újságíró, aki egyébként az elnöki tisztséget is betölti. A hétfői sajtótájékoztatón Ekler Elemér mellett Kereki Zoltán és Szücs József alelnökök is jelen voltak, s közösen ismertették céljaikat és elképzeléseiket.

Balról: Szücs József, Ekler Elemér és Kereki Zoltán a sajtótájékoztatón Fotó: Pezzetta Umberto/Zalai Hírlap

Ekler Elemér azzal kezdte, hogy a 15 alapító tag mellett a közelmúltban újabb öt új taggal bővült a létszámuk, és a továbbiakban is az a céljuk, hogy felkutassák a korábbi ZTE-sportolókat, és a klubot népszerűsítsék. Várhatóan januárban elindul a honlapjuk, s klubszerűen kívánnak működni. A ZTE megalapításának 100 éves évfordulójához közeledve a várossal is felvették már a kapcsolatot. Maga a ZTE ma is működő egyesület, és hogy miért nem annak keretein belül működnek, arra Ekler Elemér is kitért. Korábban az újságíró maga tartott sajtótájékoztatót, hogy tagfelvételi kérelmét rendre elutasítja a ZTE.

– Mi nem a ZTE-t akarjuk kiszorítani, de kikből áll a ZTE? – tette fel a kérdést Ekler Elemér. – Nem a sportolókból, akik itt küzdöttek? Ezért alapítottuk meg az egyesületünket, hogy ha más nem, akkor mi vegyük kézbe az ügyet.

Kereki Zoltán és Szücs József alelnökök szintén annak a fontosságát ecsetelték, hogy a gazdag múltat ápolni kell. Mint elhangzott, az időközben önállósodott szakosztályoknál a hagyományok őrzése nem mindig élvez prioritást. Szücs József megemlítette azt is: a férfi kosarasoknak az idén felajánlotta segítségét, nem beleszólni akart a munkába, hanem gazdag sportolói múltját és a több mint húszéves, felsővezetőként szerzett tapasztalatát, kapcsolatait ajánlotta volna fel. Mint mondta: máig nem kapott visszajelzést…

Végszóként elhangzott: maximálisan hisznek abban, hogy egyesületük életképes lesz, s betölti azt a szerepét, ami eddig hiányzott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában