Foci

2018.07.21. 21:11

A ZTE FC sikeres főpróbát és családi napot tartott

Igazi nyári hangulatban rendezték meg szombaton a ZTE FC családi napját a ZTE Arénában, ahol egymást követték a pályán a mérkőzések a legkisebbektől a nagyobbakig. A nap zárásaként az NB II-es rajtra készülő ZTE FC a katari első osztályú Al-Arabi együttesével játszott felkészülési mérkőzést.

Kerkai Attila

Kiss Mátét (91) üdvözlik a társak, aki remek gólt szerzett a ZTE FC csapatának Fotó: Szekeres Péter

A ZTE FC vezetése főpróbának is beillő napot szervezett, a cél pedig nem volt más, mint egy kissé közelebb hozni a szurkolókat egyrészt a klubhoz, másrészt az újjáalakult és a bajnoki rajtra készülő csapathoz. A nap nyitányaként a ZTE szurkolói és a ZTE vezetői léptek pályára barátságos mérkőzésen. A jó hangulatot már ez a találkozó is megalapozta és sokan voltak a lelátón. Ha ez fontos: nyertek a vezetők 7-5-re.

Kiss Mátét (91) üdvözlik a társak, aki remek gólt szerzett a ZTE FC csapatának
Fotó: Szekeres Péter

A ZTE egyébként a szurkolókat ezen a napon megvendégelte, de elsősorban az volt a cél, hogy a stadionban felszabadultan érezze magát. Kis szünet következett, hogy a legkisebbek, azaz a klub előkészítő csapataiban futballozó labdarúgó palánták vegyék birtokba a játékteret. Közvetlenül utánuk a ZTE és a Ferencváros öregfiúk csapatai következtek, és hát, egy sor korábbi magyar klasszis futott ki a gyepre. Tényleg a teljesség igénye nélkül, de egerszegi oldalon Babati Ferenc, Csóka Zsolt, Kocsárdi Gergely, Balázs Zsolt, Sebők József, Molnár Balázs, Fujsz Ferenc, Kámán Attila, Nagy Lajos, Vlaszák Géza, Szabó II. Zsolt húzott mezt. A másik oldalon Fischer Pál, Keller József, Szeiler József, Bánki József, Páling Zsolt, Dukon Bála, Topor Antal, vagy éppen Józsi György szerepelt a Fradi csapatában. Ekkor már a korábbinál is többen voltak a lelátón, s láthatták, hogy Nagy Lajos egy távoli lövéssel szerzett vezetést a ZTE-nek, majd Szeiler József öngólja következett, ami után Nagy Lajos emelt elegánsan a Fradi kapujába. Az FTC büntetőből szépített, majd Dzurják József 3-2-re felhozta a zöld-fehéreket, de az egyenlítésre már nem maradt idő. A közönség mindenesetre hálás volt – tegyük hozzá, joggal – és nagy tapsot kaptak az öregfiúk.

A nap zárásaként következett a ZTE FC és a katari Al-Arabi csapatának mérkőzése. Az egerszegiek együtteséből ezúttal sérülés miatt kimaradt Devecseri Szilárd és Aljosa Vojnovic, a bővebb keret tagjai pedig kora délután a Vasvár csapatával játszottak és 4-0-ra győztek.

ZTE FC – Al-Arabi 2-1 (2-0)

Zalaegerszeg, ZTE Aréna, 1000 néző.

ZTE FC: Zöldesi – Kóna K., Szépe, Gergényi, Bedi – Madarász, Kiss M., Hudák (Kulcsár K., 60.) – Babati, Popin (Horváth K., 69.), Gajdos (Balázs Zs., 77.).

Gólszerzők: Gajdos (16.), Kiss M. (29.), illetve Tardel (90.).

A ZTE együttese kezdett határozottabban, viszont a 13. percben Franco kapufát lőtt, de nem sokkal később jött az első hazai találat. A 16. percben egy lecsorgó labda Gajdoshoz került, aki 7 méterről, fordulásból a hálóba lőtt, 1-0. A ZTE FC többet támadott, míg a katariak szórványos ellentámadásokkal próbálkoztak, de kevés sikerrel. A 29. percben aztán egy remek gólt láthattunk. Kiss Mátéhoz került a labda, aki észrevette, hogy érdemes lövéssel próbálkozni, és 30 méterről, a kapus felett elegánsan nyesett a hálóba, 2-0.

Ahogy a nap során, úgy a fő mérkőzés szünetében is díjakat adtak át a ZTE FC utánpótlás és női együtteseinek legjobb játékosainak.

A ZTE FC nem cserélt a szünetben, s maradt a korábbi koreográfia. Az egerszegiek kezdeményeztek többet, jobban futballoztak, amihez nem férhetett kétség. Nem volt megerőltető a játék a zalaiaknak, s ahogy mondani szokták, „szimpatikus” ellenfélre találtak a katariak személyében. Akik próbáltak ugyan játszani, de nem sok sikerrel veszélyeztették a ZTE kapuját – gyakorlatilag semennyire… Nem úgy a végén, hiszen Tardel 15 méteres lövése végül utat talált a zalaiak kapujába. Ettől függetlenül a ZTE FC győzött, teljesen megérdemelten, lezárva egy jól sikerült napot.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában